Caz fără precedent la Giurgiu. 1.000 de salariați au rămas fără bani

Un caz fără precedent are loc la Giurgiu. Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Giurgiu nu le-a oferit salariaților banii cuveniți.

G.B., marți 12 mai 2020 , 20:27

DGASPC Giurgiu salariați
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși, astăzi 12 mai, ar fi trebuit să fie zi de salariu la DGASPC Giurgiu, nimeni nu a primit banii. Cei aproximativ o mie de salariați ai instituției au avut surpriza ca, în momentul în care și-au verificat cardurile, acestea să indice, în dreptul soldului curent, cifra 0 (zero)!

Surse din cadrul instituției au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, care este situația de fapt:

„Încă din data de 27 ianuarie (n.r. – acum circa trei luni și jumătate), președintele Consiliului Județean Giurgiu (n.r. – în subordinea căruia se află Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu) a informat Guvernul României că bugetul alocat reprezintă doar circa 15% din nevoile DGASPC-ului.

La acea vreme, conducerea Guvernului a fost informată asupra faptului că acei bani ajungeau pentru cel mult patru luni. La acea dată, ca și acum, nu am primit niciun răspuns! Pe data de 4 mai s-a revenit cu adrese către Ministerul Muncii și către Ministerul Finanțelor, cărora le-am spus că suntem în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților! Din păcate, ceea ce ni s-a dat de înțeles este că, până la eventuala rectificare bugetară, nu sunt speranțe pentru fonduri, deși s-a făcut apel inclusiv la inițierea unui proiect de lege prin care să beneficiem de o sumă din fondul de rezervă al Guvernului, proiect ce ar fi putut fi inițiat de prefectul județului și de președintele CJ. Aceasta, de altfel, este singura noastră soluție, pentru a nu ajunge în luna august sau septembrie cu întârzierile salariale”.

Caz fără precedent la Giurgiu. 1.000 de salariați au rămas fără bani

DGAPSC Giurgiu este singura direcție din țară aflată, la acest moment, în imposibilitatea achitării salariilor, din cauză că, spuneau aceleași surse, a fost tot timpul pe ultimul loc la repartizările bugetare.

Citeste si: Încă nouă persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. Care este bilanțul actual

Sindicatul Protecției Copilului Giurgiu a transmis: „Vă semnalăm situația extrem de dificilă cu care ne confruntăm, respectiv lipsa fondurilor necesare plății salariilor angajaților DGASPC Giurgiu. De asemenea, considerăm că remunerarea corectă a efortului depus este necesară a se face în conformitate cu graficul de lucru, respectiv plata orelor suplimentare acumulate în luna aprilie precum și celor restante.

Citeste si: Firea: Din 15 mai se deschid toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, şi cimitirele din Capitală

Vă precizăm că din informațiile pe care le deținem, în celelalte instituții similare plata integrală a salariilor și a orelor de lucru efectuate se realizează conform muncii depuse, fără a întâmpina probleme.”.

Citeste si: Stare de alertă 15 mai 2020. Tot ce trebuie să ştii: măsuri şi reguli

DGASPC Giurgiu salariați

Reamintim că DGASPC este o instituție importantă ce își desfășoară activitatea pentru copiii, bătrânii sau persoane cu dizabilități aflate în pericole.

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis a anuntat care sunt masurile de relaxare, dupa data de 15 mai si cum se va face deplasarea in afara localitatilor!


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Alexandru Zănoagă la Survivor România 2021? Ce spune fostul concurent de la... Alexandru Zănoagă la Survivor România 2021? Ce spune fostul concurent de la "Puterea dragostei"
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si