Judecătorii au decis dacă Liviu Dragnea iese sau nu din închisoare. Mesajul fostului lider PSD în fața judecătorilor - UPDATE

Curtea de Apel București s-ar putea pronunța vineri pe contestația la executare de pusă de Liviu Dragnea, prin care cere să fie repus în libertate pe motiv că este deținut ilegal.

Author: Alex Dumitrescu vineri 21 august 2020 , 09:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE- Curtea de Apel București a respins, ca neîntemeiată, contestația depusă de Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Decizia este definitivă.

Contestația a fost ultima cale extraordinară a fostului lider PSD de a obține anularea condamnării la închisoare.


Decizia, discutată joi, a fost amânată cu o zi.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, în timpul procesului, că este nevinovat și că justiția din România „nu rezistă la presiuni politice” dacă nu va fi eliberat din închisoare.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Jador, cu lacrimi în ochi pe internet! Nici lui nu-i vine să creadă că i se întâmplă una ca asta- wowbiz.ro

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc.

Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice.

Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării", a spus Dragnea în sala de judecată, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea se apără cu o lege din 1679

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus”- o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocații acestuia susțin că fostul lider PSD este deținut ilegal în penitenciar, invocând faptul că cei trei judecători de la Înalta Curte care l-au condamnat nu erau specializați să judece fapte de corupție.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si