99 de cetăţeni români, confirmaţi cu coronavirus în oraşul austriac Linz

99 de români au fost confirmați cu coronavirus în orașul Linz, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe.

Author: I.C. marți 07 iulie 2020 , 17:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute la data de 1 iunie a.c. în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate.

De asemenea, reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au informat că 99 cetăţeni români au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19”, a transmis, marţi, MAE, printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Focar de coronavirus la Spitalul din Galați. Bilanțul ajunge la 53 de persoane

Sursa citată a precizat că niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică.

Citeste si: „Minți mult. Nu plângi după fata ta”. Pusă față în față cu dovezile, mama fetei susține că nu știa că fiica ei zace sub pat, degradată, deși era în țară la momentul cu pricina- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

”Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai transmis MAE.

Citeste si: Hidroxiclorochina administrată ”mult timp” nu previne forme grave de covid-19

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si