Focar de coronavirus la Spitalul din Galați. Bilanțul ajunge la 53 de persoane

Alte 15 cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus la Spitalul Județean din Galați, numărul total al angajaților infectați ajungând la 53.

Author: I.C. marți 07 iulie 2020 , 17:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judeţean Galaţi, marţi, numărul cadrelor medicale infectate a urcat la 53, fiind confirmate în ultimele ore încă 15 persoane cu COVID-19, faţă de 38 câte erau cu o zi în urmă.

Din totalul angajaţilor infectaţi cu coronavirus, 5 sunt medici şi 48 reprezintă personal medico-sanitar şi auxiliar.

Afectate sunt secţiile Cardiologie, Medicină Internă 2, unde sunt 26 de cadre medicale confirmate cu COVID-19, Chirurgie Generală 2, UPU, Oncologie, Urologie, BFT, Medicină Internă 1, Reumatologie. De asemenea, o liftieră a fost descoperită cu infecţie cu coronavirus.

Val de confirmări cu coronavirus

În urma valului de confirmări cu coronavirus, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a dispus restricţionarea internărilor în toate secţiile spitalului.

Citeste si: Hidroxiclorochina administrată ”mult timp” nu previne forme grave de covid-19

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

Secţiile Cardiologie, Medicină internă 2 şi cCirurgie generală 2 au fost închise temporar şi s-a făcut curăţenie generală, dezinfecţia tuturor suprafeţelor, dezinfecţii terminale şi s-au recoltat probe epidemiologice.

Pacienţii cu rezultate negative şi stare generală stabilă au fost externaţi, pacienţii cu rezultate negative care necesitau în continuare tratament au fost transferaţi în alte secţii. Pacienţii cu rezultate pozitive au fost transferaţi în spitale suport, astfel s-a putut efectua dezinfecţia conform protocoalelor pentru ca aceste secţii să poată fi redeschise.

Personalul pozitiv a fost direcţionat către spitale COVID sau izolat la domiciliu, după caz.

Citeste si: Atenție la masca de protecție! Val de amenzi usturătoare în ultimele 24 de ore

”Vă aducem la cunoştinţă faptul că serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. În prezent, în unitatea noastră sunt internaţi 391 de pacienţi. Facem apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de o conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au transmis reprezentanţii SJU Galaţi, într-o informare transmisă marţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si