Bacteria „mâncătoare de carne” se pare că și-a făcut apariția și în România. Medicii sunt îngrijorați și se tem de răspândirea acesteia. Este vorba despre o bacterie care poate ucide în câteva ore.

Bacteria care te ucide în câteva ore a ajuns în România

S-au înregistrat din ce în ce mai multe cazuri de persoane diagnosticate cu bacteria „mâncătoare de carne”. Se pare că infecția mortală ar fi ajuns și în România.

Medicii se tem de răspândirea bacteriei, dar momentan precizează că nu ar fi o amenințare reală pentru țara noastră.

Citește și: Incendii masive din cauza temperaturilor extreme. Un întreg oraș a fost evacuat, iar sute de clădiri au fost cuprinse de flăcări

Bacteria care te poate ucide în câteva ore, depistată în țară.

[Sursa foto: istockphotos]

Începem să ne aliniem la restul lumii în ceea ce priveşte patologia de import. Nu mai avem doar călători, de obicei români, care vin cu boli achiziţionate în diverse zone ale lumii, cum aveam până acum. Începem să avem boli aduse de către migranți, de către cei care lucrează la noi în ţară şi de către cei care luptă în alte teritorii în acest moment şi se întorc cu boli. Şi probabil că începem să avem şi refugiaţi care vin cu patologia specifică zonei de unde au plecat, deci toate lucrurile astea se extind.

Suntem foarte în alertă ”, a afirmat Simin Aysel Florescu, Managerul Spitalului „Victor Babeş”, potrivit news.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Simin Aysel Florescu a continuat, menționând că, în ciuda faptului că românii călătoresc și că în România migrația a crescut, bacteria „mâncătoare de carne” nu ar reprezenta în acest moment un risc în țara noastră.

Citește și: CFR, recomandări pentru cei care călătoresc cu trenul în zilele caniculare. Ce trebuie să ai neapărat în geantă

Bacteria care te poate ucide în câteva ore, depistată în țară.

[Sursa foto: istockphotos]

Nu cred că reprezintă o ameninţare pentru noi, în acest moment. De ce vă spun? Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate.(...) Au existat şi în România şi există şi în continuare noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă ”, a declarat Simin Aysel Florescu.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului: "Pentru îndepărtarea tumorii mi-au cusut organele"- radioimpuls.ro

Bacteria „mâncătoare de carne” este o infecție rară, provocată de streptococii din grupa A. Bacteria est emoratlă, putând a provoca decesul în 48 de ore. Se manifeste prin febră, dureri musculare, vărsături și alte simptome severe.

În Japonia, au fost înregistrate 941 de cazuri de infestări cu bacteria „mâncătoare de carne”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si