A colaborat soţia lui Cristian Ţopescu cu Securitatea? Christel a avut numele conspirativ de “Laura” şi şi-a supravegheat colegii de facultate!

Soţia lui Cristian Ţopescu a semnat un angajament cu Securitatea, însă CNSAS nu a considerat că e fost colaborator al organului de represiune.

Author: Matei Vaihan joi 05 martie 2020 , 10:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Soţia lui Cristian Ţopescu a semnat un angajament cu Securitatea, iar povestea a părut în presă în 2011. Celebrul comentator sportiv, decedat pe 21 mai 2018, la 81 de ani, a avut trei căsnicii, ultima fiind cu Christel Ungar, producător la secţia germană a TVR.

Ungar a fost în prim-plan atunci când Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a dat un comunicat prin care a atestat ca sotia lui Cristian Topescu a semnat un angajament cu Securitatea, inainte de Revoluţia din 1989.( vezi ce se întâmplă cu câinii care au vegheat-o pe Cristina Ţopescu)

Citeste si: Cristina Topescu suferea de atacuri de panica in direct, la tv. De ce ii era cel mai frica jurnalistei: "Erau pregatiti in regie sa bage publicitatea, daca cumva ma prelingeam pe sub pupitru"

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Caz horror la Timişoara, mai îngrozitor decât al Cristinei Ţopescu! A fost descoperit cadavrul mumificat al unui bărbat mort de doi ani, într-un apartament în care aparatul de radio mergea fără oprire de la decesul acestuia!

Citeste si: Cristina Țopescu, blestemată de o persoană apropiată: „Să moară cu câinii ei”

"In baza Notei de Constatare nr....din data de 26.08.2010, intocmita de catre Direcţia de Specialitate din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitatii, in care se regasesc urmatoarele elemente: doamna UNGAR ŢOPESCU Christel este titulara a dosarului fond reţea nr. R 309428 (cota C.N.S.A.S.). Domnia sa a fost recrutata la data de 07.02.1987, în perioada in care era studenta la Facultatea de Filologie din laşi, pentru „supravegherea informativa a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activitatii lectorului vest german L.R.”, se scrie în document.

Soţia lui Cristian Ţopescu a semnat un angajament cu Securitatea. Nu e considerată lucător colaborator al Securităţii

Dupa terminarea facultatii, in anul 1988, a fost preluata de catre inspectoratul Judeţean Satu Mare în scopul „supravegherii persoanelor cu intentii de evaziune sau cu rude in strainatate”. A semnat un Angajament, preluand numele conspirativ ”Laura”, s-a mai relatat despre activitatea asiduă a lui Christel Ungar. Cu toate acestea, CNSAS a adeverit ca elementele prezentate, o nota a "Laurei” in care relata despre niste discutii ale colegilor ei despre o calatorie in RFG, nu ii pot atribui lui Christel Topescu calitatea de lucrator colaborator al Securitatii, desi semnase un angajament si avea nume conspirativ.

Citeste si: „A aruncat benzină pe mine.” Oana Lis, despre copilăria ei. Vedeta a trăit clipe de coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

Cristina Țopescu (59 de ani) a fost găsită fără suflare, duminică seară, pe 12 ianuarie, în casa sa din Otopeni. O vecină a sunat la poliție pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Informația a fost confirmată de poliție și de către șeful Ambulanței din București.  Potrivit Poliției, în cursul serii de duminică, 12 ianuarie, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Trupul Cristinei a fost incinerat joi, 16 ianuarie, la crematoriul Vitan-Bârzeşti, cenuşa fiind depusă într-o urnă la Cimitirul Bellu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si