Alegeri locale și europarlamentare 2024. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale din 9 iunie 2024 începe astăzi, vineri 10 mai, şi se va încheia cu o zi înainte de data alegerilor, la ora 7,00.

Citește și: Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare începe pe 10 mai 2024. Recomandările făcute de BEC

Autoritățile au anunţat că sunt peste 18,96 milioane de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, potrivit celei mai recente situații de la sfârşitul lunii aprilie.

Alegeri locale și europarlamentare 2024. Aproape 19 milioane de români, așteptați la vot

Românii cu vârsta de peste 18 ani sunt aşteptaţi la urne pe 9 iunie pentru alegerea consilierilor locali, judeţeni, preşedinţilor de consilii judeţene, a primarilor, precum şi pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Biroul Electoral Central a anunțat că, în perioada campaniei electorale, se vor aplica regulile specifice privind acțiunile și materialele de promovare permise.

În campania electorală este interzisă folosirea unor mesaje sau a unor sloganuri care au caracter discriminatoriu sau care incită la ură și intoleranță, precum și a oricăror forme, acte, mijloace sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă sau etnică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

alegeri locale

Alegeri locale 2024

[Sursa foto: Facebook]

Mesajul BEC pentru alegerile locale și europarlamentare 2024

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis o serie de recomandări pentru candidații la alegerile din 2024. 

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, li se cere candidaților să aibă un discurs echilibrat, onest și constructiv, să evite denaturarea sau manipularea informațiilor pentru a preveni răspândirea știrilor false, a acțiunilor de dezinformare și a altor derapaje care ar putea să afecteze desfășurarea procesului electoral.

Discursurile și mesajele politice transmise trebuie să respecte și să promoveze principiile democrației.

De asemenea, acestea trebuie să contribuie la dezvoltarea unui climat de integritate.

”Alegătorii merită să aibă acces la informații obiective, reale și corecte pentru a-și forma propria opinie și pentru a decide în deplină cunoștință de cauză”, precizează BEC.

Încălcarea normelor legale atrage, conform Biroului Electoral Central,  aplicarea de sancțiuni contravenționale sau penale.

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare se va încheia, sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 07:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si