Doliu în lumea teatrului. A murit la doar 42 de ani

Este doliu în lumea filmelor. Nosz Botond, maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti a decedat în urma unui infarct. Bărbatul avea 42 de ani.

Author: Georgiana Balaban marți 19 ianuarie 2021 , 08:19

a murit nosz botond
Doliu pe scena filmului.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A murit Nosz Botond. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, era maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti. El a pierit, luni, subit în urma unui infarct. Nosz a fost membru în echipa Szigligeti încă din 1996 şi a colaborat cu mai multe teatre din ţară.

Anunțul decesului a fost făcut de către reprezentanții instituției culturale, printr-un comunicat de presă. „Nosz Botond a fost membru în echipa Trupei Szigligeti încă din anul 1996. Colegii şi artiştii invitaţi cu care colabora îl cunoşteau ca pe un coleg conştiincios, punctual şi mereu la datorie", au scris aceştia.

Citeste si: Bogdan Stanoevici, înmormântat la Cimitirul Bellu. Trupul actorului a fost incinerat

De ce a murit Nosz Botond?

Oamenii îl considerau o persoană foarte sănătoasă pe Nosz, așa că decesul lui a fost unul șocant. Tehnicianul a murit, în urma unui infarct, iar colegii au declarat că nu suferea de nicio boală.

Citeste si: Mesajul sfâșietor al unei mame care și-a pierdut soțul într-un tragic accident:"Ce-i spun eu Anastasiei când îl va striga pe tati?"

a murit nosz botond
A murit Nosz Botond.[Sursa foto: google]

Reprezentanţii Szigligeti subliniază că de-a lungul timpului acesta a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară, între care Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara şi Teatrul German de Stat Timişoara, dar şi cu regizori renumiţi, precum Silviu Purcărete sau Yuri Kordonsky.

Citeste si: Doliu în Biserica Greco-Catolică din România: A murit episcopul Florentin Crihălmeanu

Nosz Botond a fost membru în Asociaţia Teatrelor Maghiare din Transilvania, așa că a fost unul dintre iniţiatorii workshop-urilor de formare profesională a personalului tehnic al teatrelor maghiare din România şi a colaborat, în calitate de expert, în cele mai mari proiecte de investiţii în dezvoltarea tehnicii scenice din Oradea şi din regiune.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si