Doliu în Biserica Greco-Catolică din România: A murit episcopul Florentin Crihălmeanu

Episcopul Florentin Crihălmeanu, de la Eparhia Cluj-Gherla, a încetat din viață. Avea 61 de ani și fusese diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

Author: Mircea Pop miercuri 13 ianuarie 2021 , 09:03

Doliu în Biserica Greco-Catolică din România: A murit episcopul Florentin Crihălmeanu
Doliu în Biserica Greco-Catolică din România: A murit episcopul Florentin Crihălmeanu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Episcopul Florentin Crihălmeanu a murit în urma unei crize acute cardio-respiratorii, a anunţat Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Totul s-a întâmplat la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

”Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoştinţa tuturor credincioşilor greco-catolici şi a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinţia Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viaţă la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Episcopul Florentin Crihălmeanu avea Covid

În ciuda faptului că starea sănătăţii Preasfinţiei Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 şi se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanţa, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, se arată într-un comunicat de presă.

Citeste si: Doliu pe scena politică. A murit Bogdan Stanoevici

Anunțul a fost făcut de Biroul de Presă al Episcopiei

”Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh.

Citeste si: S-a stins din viață un artist al României. Ce a pățit bărbatul

Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale”, arată reprezentaţii Biroului de Presă al Episcopiei.

Citeste si: Un faimos model s-a sinucis: ”A simțit că e incapabilă să continue”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si