Octavian Vintilă s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, potrivit informațiilor transmise de gsp.ro. A fost unul dintre cei mai mari comentatori sportivi ai României, o legendă a sportului.

A murit Octavian Vintilă

Octavian Vintilă s-a stins din viață pe data de 19 aprilie 2024, având vârsta de 86 de ani. A fost o legendă în lumea sportului din România.

Citește și: Poveste cutremurătoare! Un copil a fost strivit de un pachet cu alimente, paraşutat în Gaza. Familia sa, ucisă de bombardamente

Octavian Vintilă a fost sportiv de performanță la scrimă, în proba de sabie. Cariera se pare că și-a început-o sub îndrumarea antrenorului Ion Popescu, apoi a lui Vasile Chelaru. Când avea vârsta de 20 ani a trecut la Steaua București, unde a fost campion republican pe echipe toată cariera sa, conform gsp.ro.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

A obținut titlul național de campion la individual în 1968 și în 1969. A participat cu lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de vară din 1964, de la Tokyo, dar și la cele din 1972, de la Munchen. România a reușit să obțină locul 4 în proba pe echipe.

După ce a renunțat la competiții, Octavian Vintilă a devenit arbitru internațional de scrimă și vicepreședinte Federației Române de Scrimă, din 1975 până în 2000. În aceeși perioadă, a devenit și jurnalist.

Citește și: VIDEO- Iașiul va fi astăzi cel mai păzit oraș din țară, la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Jandarmii și polițiștii vor lua măsuri de maximă securitate

Octavian Vintilă a fost unul dintre cei mai mari comentatori sportivi ai României, la Radio România Actualități.

Legendă a sportului românesc, Octavian Vintilă a comentat șase ediții ale Jocurilor Olimpice.

Datorită carierei sale a primit gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciul Credincios”, conform aceleiași surse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si