Este zi de doliu în televiziune. Un realizator TV a murit la 52 de ani

Momente cumplite pentru lumea jurnalistică. Raico Cornea a murit la 52 de ani. Jurnalistul a suferit un infarct.

Author: Georgiana Balaban joi 08 iulie 2021 , 11:05

 a murit raico cornea jurnalist
Doliu în lumea jurnalistică.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jurnalistul Raico Cornea a decedat. Bărbatul nici nu împlinise vârsta de 52 de ani. El a fost corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1.

Raico era unul din cei mai importanţi membri ai comunităţii sârbe din Timişoara.

Citeste si: Este doliu în lumea televiziunii. O frumoasă prezentatoare TV a murit

Jurnalistul din Timișoara și-a dat ultima suflare, miercuri seara, în urma unui infarct. El urma să împlinească luna aceasta vârsta de 52 de ani. În spatele lui se ascunde o carieră de aprope 30 de ani în presă și în televiziune.

Cine a fost Raico Cornea

Celebrul jurnalist Raico a realizat sute de reportaje şi filme documentare. El a fost videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1. Perioada glorioasă din cariera sa a fost atunci când a mers drept corespondent de război al TVR în fosta Iugoslavie.

Citeste si: VIDEO| Actrița Luminița Gheorghiu a murit la vârsta de 71 de ani

 a murit raico cornea jurnalist
A murit Raico Cornea.[Sursa foto: Facebook]

Raico a fost autorul multor producţii tv, coautor al filmului "Peisaj dupa embargou" și laureat al premiului APTR (1997). A realizat filmele documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timişoara, o Europă în miniatură”, ”Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”.

Citeste si: Care a fost ultima dorință a lui Florin Condurățeanu?! Fiul lui rupe tăcerea: „Aveam o relație specială, eram prieteni”

Realizatorul TV era membru în Consiliul de Administraţie al Socetăţii Române de Televiziune, ca reprezentant al minorităţilor. Bărbatul a fost numit in funcția de coordonator cu atribuţii de Director interimar al postului public, în 2017.

Raico Cornea se lăuda și cu titlul de fondator al Uniunii Jurnaliştilor din Mass-media Minorităţilor Etnice (UJMME). Acesta a fost doctor în filologie-comunicarea, astfel a semnat şi cinci volume de reportaj, analiză şi beletristică.

Citeste si: Vica Blochina, in doliu! Vedeta a pierdut una dintre cele mai dragi fiinte din viata sa!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si