Un judecător american a anulat condamnarea unei femei din Missouri, SUA, care a petrecut 43 de ani în închisoare, după ce i s-a pus în cârcă un asasinat din anul 1980.

Citește și: VIDEO Doi frați români, împușcați în plină stradă, în Spania! Unul a murit iar celălalt se zbate să trăiască

Avocații femeii în vârstă de 64 de ani, au adus dovezi de nevinovăție reală și femeia trebuie eliberată în 30 de zile, cu excepția cazului în care procurorii o rejudecă în cazul morții bibliotecarei Patricia Jeschke, în vârstă de 31 de ani.

La momentul presupusei fapte, Sandra Hemme avea doar 21 de ani și era pacientă psihiatrică.

Abia după patru decenii, judecătorul și avocații femeii sunt de acord că un fost ofițer de poliție ar fi fost, de fapt, ucigașul. 

Judecătorul a spus că avocatul de la acel moment a Sandrei Hemme a fost ineficient, iar procurorii nu au dezvăluit dovezi care ar fi ajutat-o ​​în apărarea ei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

 Sandra Hemme avea doar 21 de ani și era pacientă psihiatrică.

Sandra Hemme avea doar 21 de ani la momentul crimei și era pacientă psihiatrică

Cea mai lungă condamnare pe nedrept a unei femei din SUA

Avocații lui Hemme, care au depus o cerere de eliberare imediată, au spus că este cea mai lungă perioadă în care o femeie a fost încarcerată pentru o condamnare pe nedrept.

„Suntem recunoscători Curţii pentru că a recunoscut grava nedreptate pe care doamna Hemme a îndurat-o timp de peste patru decenii”, au declarat avocaţii ei într-un comunicat de presă.

Hemme a pledat iniţial vinovată de crimă în schimbul evitării pedepsei cu moartea. Femeia a fost condamnată în 1985, după un proces de o zi în care singurele dovezi împotriva ei au fost „mărturia” sa.

Într-o petiţie de 147 de pagini prin care se cerea exonerarea ei, avocaţii au susţinut că autorităţile au ignorat declaraţiile „extrem de contradictorii” şi „imposibil de realizat” ale lui Hemme în timp

ce era pacientă la un spital de psihiatrie.

Hemme urma un tratament pentru halucinaţii auditive şi consum de droguri când a fost ţinta poliţiei.

Cine era polițistul care ar fi comis crima 

Apărărătorii Sandrei au susţinut că autorităţile de la acea vreme au suprimat dovezi care îl implicau pe Michael Holman, pe atunci un ofiţer de poliţie în vârstă de 22 de ani, care a încercat să folosească cardul de credit al victimei.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Camioneta lui Holman a fost văzută în apropierea locului crimei, iar o pereche de cercei identificaţi de tatăl lui Jeschke au fost găsiţi în posesia lui Holman.

Holman fusese suspectat şi a fost interogat la momentul respectiv. Multe dintre detaliile descoperite în timpul anchetei asupra lui Holman nu au fost niciodată oferite avocaţilor lui Hemme.

Holman a fost investigat pentru fraudă de asigurări şi spargeri şi a petrecut mai mult timp în închisoare.

El a murit în 2015.

În hotărârea sa de vineri, Horsman a scris că „niciun fel de dovadă în afara declaraţiilor nesigure ale doamnei Hemme nu o leagă de crimă”, adăugând că acele declaraţii au fost „luate în timp ce se afla în criză psihiatrică şi în dureri fizice”.

În schimb, „această instanţă consideră că probele îl leagă direct pe Holman de această crimă şi de locul crimei”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si