A terminat liceul ca sefa de promotie si la Bac a luat peste 9! Totusi, pana la 13 ani nu a fost nici macar o zi la scoala! Povestea Mariei, o tanara din Neamt, este impresionanta

Termenul de homeschooling (scoala facuta acasa) este unul nou la noi in tara, iar autoritatile nu au reusit inca sa-l si reglementeze. Ei bine, o eleva din Piatra Neamt a demonstrat ca se poate invata si acasa.

C.L., luni 17 iulie 2017 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Sunt Maria Popescu, sefa de promotie a Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamt si, pana la 13 ani, nu am fost nicio zi la scoala”, asa isi incepe tanara povestea.

Daca liceul l-a terminat cu nota 9,75, la bacalaureat a luat 9,13, dupa ce la matematica a obtinut 10 la examen.

Maria s-a nascut in Bucuresti, insa cand avea 4 ani, familia s-a mutat la Petru Voda, la manastirea care era pastorita atunci de parintele Iustin Parvu. 
Parintele Iustin Parvu a murit in 2013

Parintii nu au avut cum s-o inscrie la scoala, asa ca au invatat-o ei acasa, ambii avand facultate. Micuta a invatat de la ei sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca
La 13 ani abia au dus-o la scoala. Era insa prea mare pentru clasele primare si oricum, prea invatata. A fost inscrisa in pogramul special “A doua sansa la educatie, prima sansa la formare profesionala”, unde i-au fost echivalati in scurt timp mai multi ani de scoala.

“Aici se prevedeau doi ani de scoala intr-un singur an calendaristic, dar eu am terminat 10 clase in patru ani, din 2011 pana in 2015. Nu am facut doar doi ani scolari intr-un an calendaristic, ci chiar si trei ani intr-un an! Parintele Iustin Parvu a fost intotdeauna alaturi de mine si m-a sprijinit, m-a incurajat sa merg inainte si asta a insemnat pentru mine foarte mult!”, a spus Maria, pentru Mesagerul de Neamt.

Apoi, clasele a XI-a si a XII-a le-a facut in regim normal, la liceul Dimitrie Leonida. A absolvit ca sefa de promotie si la bacalaureat a luat 10 la matematica si media 9,13. Acum, tanara vrea sa dea la Facultatea de Matematica din Iasi pentru ca a hotarat sa-si continue studiile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si