Accesul persoanelor nevaccinate în spațiile publice interioare va fi interzis în Los Angeles

Săptămâna viitoare, autoritățile din Los Angeles sunt pe cale să interzică accesul persoanelor nevaccinate în majoritatea spaţiilor publice interioare. Aceasta este una dintre cele mai severe măsuri luate până acum de la debutul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Author: Andreea Bolocan joi 30 septembrie 2021 , 09:26

Accesul persoanelor nevaccinate, interzis coronavirus

Accesul persoanelor nevaccinate, interzis

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Toţi membrii Consiliului Municipal, cu o singură excepţie, prezenţi la o şedinţă de miercuri au susţinut ordonanţa de urgenţă propusă, care va impune prezentarea dovezii vaccinprii pentru a intra în restaurante, baruri, centre comerciale, săli de sport şi alte spaţii

interioare.

”M-am săturat de mocofanii care intră la Trader Joe's (magazin alimentar) refuzând să poate o mască. M-am săturat de oamenii care vor să politizeze atât de mult această problemă încât şi-au pierdut orice urmă de civilizaţie în societatea noastră”, a declarat consilierul Paul Kerkorian în remarci furioase.

Citeste si: Când va fi vârful valului 4 în România. Ministrul Sănătății, previziune sumbră despre evoluția pandemiei

Noua regulă va intra în vigoare în luna noiembrie

Dacă propunerea va fi aprobată săptămâna viitoare, aşa cum este de aşteptat, Los Angeles se va alătura oraşelor San Francisco şi New York, între oraşele mari care cer vaccinarea pentru activităţile economice în spaţii închise.

Această regulă  ar urma să intre în vigoare în noiembrie.

Liderii politici din Statele Unite, conduşi de preşedintele democrat Joe Biden, au amplificat presiunile asupra persoanelor nevaccinate, în ultimele săptămâni.

Legile care impun prezentarea dovezilor de vaccinare sunt profund controversate în Statele Unite, mulţi americani criticându-le ca fiind neconstituţionale şi autoritare.

Majoritatea din Consiliul Municipal din Los Angeles a fost pregătită să voteze în favoarea măsurii dovezii vaccinului miercuri, 29 septembrie 2021. Consilierii au fost frustraţi în acest efort de membrul consiliului Joe Buscaino, care, pentru că s-a abţinut, a împiedicat aşa-numitul ”consimţământ unanim”.

Buscaino a declarat că obligativitatea vaccinării nu poate fi pusă în aplicare, el citând un raport al Departamentului de Construcţii şi Siguranţă al oraşului, potrivit căruia acesta nu este echipat pentru a prelua un astfel de rol de aplicare a legii.

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Decizie controversată: YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare

Profesorii și elevii, obligați să se vaccineze

Cei care vor avea cel mai mult de suferit vor fi elevii și profesorii deoarece districtul şcolar unificat al comitatului Los Angeles a emis un ordin prin care impune ca toţi profesorii, personalul şi elevii cu vârsta de cel puţin 12 ani să fie vaccinați până pe 15 octombrie, cu excepţia cazului în care pot obţine o scutire religioasă sau medicală.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si