Vlad Voiculescu: „România este astăzi în top 5 mondial atât după numărul infectărilor cât şi după numărul de decese”

Fostul ministru al Sănătăţii a anunțat că România se află pe locul al patrulea în lume ca număr de infectări cu SARS-CoV-2 şi ca număr de decese. Vlad Voiculescu afirmă că situația este gravă.

Author: Georgiana Balaban marți 28 septembrie 2021 , 20:55

românia top 5 mondial la numărul de infectări

Vlad Voiculescu și Raluca Turcan.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„«România normală» promisă a fost în ultimele luni un stat complet iresponsabil faţă de proprii cetăţeni. Nicio altă ţară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi", susţine Voiculescu.

Oficialul consideră că premierul ar trebui să demisioneze. „Florin Cîţu nu doar că ar fi trebuit să îşi dea singur demisia pentru nenorocirea în care ne-a adus. Într-o Românie normală, aşa cum le-a fost promisă românilor, un premier care îşi asumă cel mai mare eşec de sănătate publică de după revoluţie ar trebui pur şi simplu să se retragă spăşit din politică", adaugă el.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut declarații după ce s-a depăşit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore. Anunțul Ioanei Mihăilă

Ce anunță Vlad Voiculescu

„România este astăzi în top 5 mondial atât după numărul infectărilor cât şi după numărul de decese.

Numărul 4 în lume la numărul de infectări (în condiţiile în care mii de teste sunt încă nealocate); Numărul 4 în lume la numărul de decese", afirmă Vlad Voiculescu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Andrei Baciu: „Când se atinge imunitatea colectivă, practic virusul nu se mai transmite ca acum”

românia top 5 mondial la numărul de infectări

Fostul ministru al sănătății - Vlad Voiculescu.

[Sursa foto: Facebook]

Fostul ministru a menționat că țara noastră este în top 5 mondial alături de ţări cu o populaţie de cel puţin 3,5 ori mai numeroasă: Rusia- 146 milioane, Filipine- 110 milioane, Iran- 84 milioane, Tailanda- 70 milioane.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele ore. Anunțul oficial al autorităților

„«România normală» promisă a fost în ultimele luni un stat complet iresponsabil faţă de proprii cetăţeni. Nicio altă ţară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecinţă primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese)", susţine Voiculescu.

Vlad Voiculescu îl critică pe premierul Florin Cîţu, despre care afirmă că ar trebui să îşi dea demisia şi să se retragă din politică.

„Florin Cîţu nu doar că ar fi trebuit să îşi dea singur demisia pentru nenorocirea în care ne-a adus. Într-o Românie normală, aşa cum le-a fost promisă românilor, un premier care îşi asumă cel mai mare eşec de sănătate publică de după revoluţie ar trebui pur şi simplu să se retragă spăşit din politică. În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei şi să solicite de urgenţă ajutor internaţional! Din fericire acum sunt ţări care vor putea să ne ajute- ei au ştiut să îşi protejeze populaţia, sistemul sanitar şi economia", conchide el.

Citeste si: Când se închid, de fapt, școlile din Capitală? Vestea momentului pentru părinți

Autoritățile au transmis marţi 11.049 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.912 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat de la începutul pandemiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si