Pentru a dezvolta o relație sănătoasă cu fiul sau fii săi, un tată e necesar să fie prezent în viața copiilor încă din primele zile de viață, iar mai apoi când vor crește să înceapă să facă activități împreună, astfel încât să le consolideze relația. 

Citeste si: 4 modalități prin care părinții își pot ajuta copiii să-și facă prieteni

Dacă nu ai idee de ce poți face împreună cu fiul tău, ți-am pregătit o listă cu cele mai dorite și apreciate activități de către băieței: 

 

     1. Fotbal 

Nu este nicio surpriză că băieții adoră să joace fotbal. De aceea, să mergi pe un teren și să faceți împreună un mic antrenament poate fi un mod prin care îți poți petrece timpul cu cel mic. Mai mult, după antrenament puteți merge să mâncați împreună și în tot acest timp să mai discutați lucruri și curiozități. 

 

    2. Plecați în drumeții

Drumețiile la munte pot fi cu adevărat un mod prin care îți poți consolida relația cu fiul tău. Puteți începe prin a merge pe trasee cu un grad de dificultate mai mic, iar mai apoi când veți avea deja antrenament să încercați și drumeții ce necesită mult mai mult efort. Mai mult, în sezonul estival, puteți încerca să petreceți și o seară cu cortul. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Metode prin care îți poți menține bunăstarea pe parcursul unei zile

     3.Construcții

Jocurile de construcție necesită timp, îndemânare și răbdare. De aceea poți folosi acest timp pentru a discutat cu băiețelul tău, pentru a vedea ce curiozități sau interese are. Dacă vrei ca acest timp să fie și educativ poți alege un LEGO Technics de pe Altex.ro, cu o mașină sau o motocicletă, iar în acest mod să învețe care sunt componentele acestora și la ce ajută. 

 

      4. Pescuit 

Deși nu pare o activitate foarte interactivă la prima vedere, pescuitul le va oferi ocazia celor doi să vorbească și să se asculte reciproc. Pentru a avea parte de o experiență completă poți să îl implici pe cel mic și în etapa de pregătire a mersului la pescuit: cumpărare momelii, aranjatul undiței, făcut bagajul. Mai mult, acesta poate să își ajuta și mama la pregătirile pachetului cu mâncare, iar în acest fel petrece timp cu ambii părinți. 

Citeste si: O experiență de viață din care poți învăța: Costin Dămășaru, expert în neuroștiință, povestește la "În Oglindă", pe canalul de Youtube theXclusive, cum a ajuns să-și controleze mintea

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

      5. Gătiți împreună pentru mama/soția voastră!

Băieții să gătească? Da, poate fi una dintre cele mai amuzante activități pe care le puteți face împreuna. Așa că, gândește-te ce vrei să gătiți, mergi la cumpărături iar mai apoi dați drumul la distracție. Cu siguranță soția ta va aprecia acest gest, iar pentru cel mic aceasta va reprezenta o activitate de familie. 

Citeste si: Îți place să fii întotdeauna la curent cu cele mai noi gadget-uri apărute? Iată care sunt cele mai căutate accesorii pentru smartphone în rândul tinerilor!

Indiferent de ce alegi să faci cu cel mic, cel mai important este să petreci timp cu el și să comunicați cât mai mult. În acest fel, pe viitor, încredere pe care o veți clădi vă va ajuta să în relația voastră. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si