„Dacă am rămâne fără telefon într-o zi? Cred că ar fi un dezastru! Cel puțin pentru mine cred că ar fi un dezastru!”

Telefoanele produc amnezie digitală

Realitatea cruntă arată că, în prezent, smarphone-ul și creierul uman se află într-o relație de interdependență. Statisticile spun că peste 95% dintre români nu ies din casă fără telefonul mobil, iar jumătate dintre ei îl folosesc chiar și câte 13 ore pe zi!

Specialiștii în domeniu au descoperit că utilizarea îndelungată a dispozitivelor mobile ne transformă în niște

adevărați roboți, și asta pentru că gadgeturile încep să devină creierul acțiunilor noaste, iar treptat mintea nu ni se mai antrenează, lucru care produce amnezia digitală!

Keren Rosner, psiholog: „În mod excesiv, va duce la neparticiparea individului la activitatea pe care o are! Lipsa de concentrare, lipsa de atenție, face ca acel eveniment sau acea informație să nu fie fixată în memoria de lungă durată, ea se șterge și data viitoare când vom avea de executat aceeași sarcină, noi nu vom ști s-o facem.”

Citeste si: Jaf în centrul Capitalei. Un service GSM a fost spart, iar în doar trei minute patru bărbaţi au reușit să sustragă bunuri în valoare 60.000 de lei

Suntem ca într-o relație cu telefonul mobil

Ștefan stă zilnic cu telefonul în mână aproximativ 5 ore! Practic un sfert din zi îi este dirijată de tehnologie, iar pe termen lung, acest lucru, spune el, nu face decât să-i scadă din productivitate.

Ștefan: „Majoritatea sunt într-o relație cu telefonul, să zic așa! (...) De exemplu, dacă mă uit pe o rețetă, sau pe GPS, normal că a doua, a treia zi o uit! Dacă mă duc de la București la mare, după ce am ajuns acolo, am uitat drumul!”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Aceasta nu este o situație singulară, în realitate 80% din populația de la nivel gobal consideră că memoria lor este mai proastă de când telefoanele mobile reprezintă, principala lor sursa de informare.

„- Păi când sunt la volan, și nu mă uit neapărat în jur la drum, la semne, la tot ce îmi trebuie, magazine, mă uit în GPS și nu văd exect pe unde m-am dus.

- Și a doua oară știi să ajungi?

- Nu! Introduseseră la un moment dat o statistică și aveam câte 3 ore petrecute!”

Citeste si: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”- kfetele.ro

Citeste si: Festivalul Electric Castle 2024, buget-record pentru ediția aniversară- radioimpuls.ro

Citeste si: Vom avea încărcător unic pentru telefoane

Dependența de telefoane a creat o nouă boală

Potrivit specialiștilor, dependența de telefoane a creat și o nouă boală, nomofobia, adică teama de a nu rămâne fără startphone! În urma unui studiu realizat în Australia, s-a descoperit că 99% dintre cei aproape 3000 de respondenți suferă de o formă de nanofobie.

Citeste si: O companie de telefonie își avertizează clienții cu privire la atacurile cibernetice. La ce mesaje trebuie să fim atenți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si