Doi actori din trupa extinsă a Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, informează presa locală.

Actorii s-au intoxicat cu un insecticid folosit la dezinsecția hotelului unde erau cazați, scrie Gazeta Valceana.

Citește și: Constantin Codrescu a murit. Actorul avea 91 de ani

Unitatea hotelieră se află situată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, iar acolo erau cazate 21 de persoane (toți actori), însă doar 17 se aflau în locație în momentul incidentului.

Actorii din Botoșani au venit la festivalul de teatru Versus 

Trupa Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani participă în aceste zile la Festivalul de Teatru Versus, Ediția III, "actor VERSUS marionetă", care se desfășoară în Râmnicu Vâlcea.

Festivalul are loc între 21 și 27 noiembrie, la Teatrul Anton Pann din Vâlcea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Alerta a fost dată noaptea trecută la 112

Autoritățile spun că alerta a fost dată noaptea trecută, cei care au sunat la 112 fiind chiar actorii ce se aflau în turneu.

Citește și: Actrița care devenise călugăriță a murit. Monica Fermo avea 65 de ani

Actorii din Botoșani au acuzat stări de rău, iritații oculare, dificultăți de respirație, tuse și amețeli.

Din fericire, doar doi actori au ajuns la spital, restul primind îngrijiri medicale la fața locului.

“Din cele 21 de persoane aflate în hotel: 17 se aflau în locație si 4 nu au fost prezente în momentul manifestării situației de urgenta. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare si respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Valcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani)", a transmis ISU Vâlcea, prin Compartimentul de Informare și Relații Publice. 

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul de specialitate, s-a identificat in camera centralei o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante.

Victimele din hotel, stabile și conștiente

Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 in cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului.

"Deși în urma discuțiilor cu autoritățile municipale s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, dupa ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales sa ramana pe loc. Cele doua persoane transportate la UPU Valcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate” – mai transmit medicii vâlceni.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si