Actorul Alexandru Arsinel a devenit cetatean de onoare al Bucurestiului. Firea: Este un brand romanesc, un nume de scena cunoscut in toata tara

Actorul Alexandru Arsinel, director al Teatrului de Revista "Constantin Tanase”, a devenit cetatean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotarare aprobat n sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

V.P., miercuri 19 iulie 2017 , 16:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi "pentru”, 13 voturi "impotriva” si o abtinere.

 "Este o personalitate de prim rang al scenei romanesti, care nu mai are nevoie de o prezentare. La cei 78 de ani de viata, 53 i-a petrecut pe scena. Este un brand romanesc, este un nume de scena care este cunoscut in intreaga tara si cred ca putem sa ii aducem un omagiu, un simbol de pretuire si respect”, a spus Gabriela Firea.

Titlul va fi conferit "in semn de respect pentru contributia adusa la dezvoltarea si promovarea teatrului romanesc”.

"Anul acesta, domnul Alexandru Arsinel a implinit respectabila varsta de 78 de ani, dintre care 53 de ani de activitate in slujba teatrului de revista bucurestean, prilej care justifica pe deplin conferirea titlului de cetatean de onoare in semn de respect din partea municipalitatii”, se arata in proiectul aprobat de CGMB.

Acordarea acestui titlu reprezinta o recompensa simbolica si nu are implicatii privind bugetul local.

Nascut in 4 iunie 1939, Alexandru Arsinel a absolvit Institutul de Arta Teatralp Cinematografica „I. L. Caragiale”, pentru ca la scurt timp sa se angajeze la Teatrul de Revista din Bucuresti, devenind apoi directorul si managerul acestuia.

A jucat in peste 30 de filme artistice, printre care "Ana si... hotul”, "Miss Litoral”, "Anotimpul iubirii”, "in fiecare zi mi-e dor de tine”, "A doua cadere a Constantinopolului”, "Paradisul in direct” si "Sexy Harem Ada-Kaleh”.

Activitatea sa din teatru, film, televiziune si teatru radiofonic a fost recompensata in ultimii ani cu mai multe premii, medalii si ordine, precum Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revista, Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, Medalia de Onoare a Federatiei Comunitatii Evreiesti din Romania, Premiul Special si Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii si Patrimoniului National cu ocazia aniversarii a 50 de ani de cariera sau Premiul Special „Ambasadorul Teatrului National Romanesc”.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si