Actorul Alexandru Arsinel, audiat la DIICOT in dosarul medicului Mihai Lucan

Alexandru Arsinel este audiat de procurorii DIICOT, joi dimineata, in dosarul medicului Mihai Lucan. Actorul a fost acuzat ca ar fi beneficiat de tratament preferential din partea profesorului Lucan, in 2013, cand a fost supus unui transplant renal, la cateva zile dupa ce a fost trecut pe lista de asteptare a bolnavilor.

A.S., joi 11 ianuarie 2018 , 10:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Alexandru Arsinel  - care a fost operat de Mihai Lucan in 2013 - a ajuns la DIICOT dupa ora 9.00.

Actorul va fi audiat in calitate de martor in dosarul profesorului Mihai Lucan.

Cu o zi in urma, la DIICOT a fost audiat primarul Clujului, Emil Boc.

In 4 ianuarie, actorul Alexandru Arsinel spunea ca nu cunoaste nimic despre acuzatiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmand ca se profita de notorietatea sa de persoana publica. Arsinel afirma ca nu a contat numele sau in prioritatea transplantului, ci starea grava de sanatate, adaugand ca aprinde lumanari la biserica pentru doctorul Lucan, care l-a salvat.

"Ma bucur ca ajung la o biserica si pot sa aprind o lumanare pentru doctorul Lucan care m-a salvat”, a declarat Alexandru Arsinel.

El mai spunea ca nu cunoaste acuzatiile si ca nu isi da seama ce se intampla.

"Intamplarea face ca am un nume care rezoneaza intr-un anumit fel si jigodiile profita de treaba asta”, a subliniat Arsinel.

Intrebat daca acest lucru a contat la transplant, actorul a spus ca starea sa grava de sanatate a fost cea care a contat: "A contat ca mai functionam 7% cu rinichii”.

In 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sanpatreanu si directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, pentru delapidare si constituirea unui grup infractional organizat.

In 22 decembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj si a fiului acestuia, hotarand sa fie plasati sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privata fara acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratati 159 de pacienti, findu-le percepute sume cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro/interventie.

Sursa; News.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si