Acuzații în cazul podului prăbușit la Luțca: "Primarul bea whiskey cu constructorul"

Primarul și constructorul podului care s-a prăbușit la Luțca ar fi prieteni foarte buni, după spusele viceprimarului localității într-o declarație.

Author: Diana Puiu vineri 10 iunie 2022 , 15:26

Acuzații în cazul podului prăbușit la Luțca: "Primarul bea whiskey cu constructorul"

Acuzații în cazul podului prăbușit la Luțca: "Primarul bea whiskey cu constructorul"

[Sursa foto: ziarulderoman.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oficialul dă detalii și despre cum s-au făcut lucrările, iar primarul din Luțca susține că nu era treaba lui să semnaleze problemele de structură pe care podul le avea.

"În partea aia au căzut şi grinzile despre care era vorba, de grinzile alea erau agăţate hobanele, în capătul lor era prins de grinzile respective. Şi atunci trebuia să fie un semn de întrebare pentru ei. S-au rupt grinzile astea.

Citeste si: Podul prăbușit din Neamț. Premierul Ciucă cere tragerea la răspundere a celor vinovaţi

Eu n-am încercat, eu sunt viceprimar, primul mandat, eu sunt cu PNL, primarul cu PSD.
Primarul este prieten bun cu firma constructoare, sunt prieteni de familie. Sunt vai de mine, cu lucrări de calitate. L-au inaugurat cu fast mare. S-a dat bere, s-a dat whiskey, vă daţi seama.

Citeste si: Șoc- pod abia modernizat, prăbușit în râu

Bine că n-au murit oameni, ăsta e un lucru bun. Pe de altă parte, o să suferim câţiva ani buni, şi, vă rog să ne credeţi, este un coşmar să ajungem în Roman, să ocoleşti, cât e vara mai este cum mai este, dar când apare iarna şi când apare pe porţiunea aia gheaţă sau polei"

, a declarat viceprimarul.

Viceprimarul a mai explicat că hobanele podului erau deja ruginite

"Nici nu s-a legat de hobane, asta e tragedia cea mare, că ei, practic, numai au acoperit ca să nu pătrundă infiltraţiile la hobane, dar ele deja erau ruginite. S-a turnat un strat, asta a fost bomboana de pe colivă, nu pot să vă aproximez, 70-80 cm de beton", a mai spus viceprimarul localităţii.

Citeste si: Pod prăbușit la inaugurare

"Ca primar sunt din iunie 96, deci acuzaţiile pe care le face dumnealui să îşi vadă de societatea lui, de unde vine cimentul, aici sunt alte chestii care nu. Omul se vrea primar, toată lumea vine.

Să-mi demonstreze, să vadă el, n-am nicio treabă, eu sunt cu pontoanele. N-am ce replică să-i dau, eu la asemenea jeguri de oameni nu dau replică. Nu-i treaba mea", a fost replica primarului.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si