Acuzațiile dure ale Consiliului National al Elevilor în legătură cu redeschiderea școlilor din mai

Consiliul Naţional al Elevilor a făcut luni, mai multe precizări privind situația redeschiderii școlilor pe timp de pandemie. Aceștia sunt de părere că Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, au luat o măsură lipsită de asumare în cazul redeschiderii școlilor. Elevii susțin că cele două misitere ar trebui să clarifice cu exactitate măsurile cu privire la organizarea susținerii cursurilor în format fizic.

Alina Raducu, luni 05 aprilie 2021 , 16:17

Acuzațiile dure ale Consiliului National al Elevilor în legătură cu redeschiderea școlilor din mai
Acuzațiile dure ale Consiliului National al Elevilor în legătură cu redeschiderea școlilor din mai[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Naţional al Elevilor a propus ca odată cu redeschiderea școlilor, în luna mai, instituțiile care iau măsuri în acest caz, să ia în considerare un element important, și anume includerea testelor rapide antigen pentru a se putea depista virusul SARS Cov-2 în şcoli.

Precizările Consiliului Naţional al Elevilor despre condițiile neclarificate de ministerele care se ocupă de redeschiderea școlilor

”Consiliul Naţional al Elevilor consideră inacceptabilă lipsa de asumare a celor două ministere, dar şi inconsecvenţa din declaraţiile publice ale celor care ar trebui să clarifice măsurile de care depinde decizia privind organizarea cursurilor în format fizic. Testarea periodică a elevilor şi a profesorilor reprezintă o condiţie fără de care, cu siguranţă, şcolile nu se vor putea redeschide în parametri optimi şi, de aceea, este imperios ca cele două ministere să trateze cu celeritate acest subiect, pentru a evita incertitudinea în care sistemul educaţional din România se află de la începutul acestui an şcolar”, a precizat organizaţia.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită reluarea discuţiilor dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, pentru ca elevii, părinţii şi profesorii din România să ştie cu exactitate condițiile de reluare a cursurilor din luna mai.

Vedem, din nou, un ping-pong între autorităţile centrale privind deschiderea în siguranţă a şcolilor şi liceelor. E regretabil că nici în ultimul ceas nu există coordonare privind

implementarea măsurilor de siguranţă în şcoli, precum testarea rapidă non-invazivă a elevilor şi cadrelor didactice. Solicităm Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei să ajungă la consens privind achiziţionarea testelor, pentru a putea fi demarate procedurile necesare, astfel încât şcolile să fie redeschise începând cu luna mai. În caz contrar, vom fi martorii unor sincope decizionale majore la nivel naţional, ce vor avea, încă o dată, o singură victimă: elevii” a afirmat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministrul Educaţiei Sorin Cimpeanu a declarat că, au fost utilizate doar 2% din numărul de teste antigen pentru COVID-19, în 8 săptămâni de şcoală. Acesta a specificat că unele cauze ar fi chiar lipsa personalului medical din școli şi faptul că mulţi părinţi consideră testele antigen traumatizante şi nu doresc să-și de acordul pentru testarea copiilor lor.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: "Revenirea la normalitate, la 1 iunie. Nu vor fi eliminate 100% restricțiile" (LIVE VIDEO)


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si