Consiliul Naţional al Elevilor a propus ca odată cu redeschiderea școlilor, în luna mai, instituțiile care iau măsuri în acest caz, să ia în considerare un element important, și anume includerea testelor rapide antigen pentru a se putea depista virusul SARS Cov-2 în şcoli.

Precizările Consiliului Naţional al Elevilor despre condițiile neclarificate de ministerele care se ocupă de redeschiderea școlilor

”Consiliul Naţional al Elevilor consideră inacceptabilă lipsa de asumare a celor două ministere, dar şi inconsecvenţa din declaraţiile publice ale celor care ar trebui să clarifice măsurile de care depinde

decizia privind organizarea cursurilor în format fizic. Testarea periodică a elevilor şi a profesorilor reprezintă o condiţie fără de care, cu siguranţă, şcolile nu se vor putea redeschide în parametri optimi şi, de aceea, este imperios ca cele două ministere să trateze cu celeritate acest subiect, pentru a evita incertitudinea în care sistemul educaţional din România se află de la începutul acestui an şcolar”, a precizat organizaţia.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită reluarea discuţiilor dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, pentru ca elevii, părinţii şi profesorii din România să ştie cu exactitate condițiile de reluare a cursurilor din luna mai.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Vedem, din nou, un ping-pong între autorităţile centrale privind deschiderea în siguranţă a şcolilor şi liceelor. E regretabil că nici în ultimul ceas nu există coordonare privind implementarea măsurilor de siguranţă în şcoli, precum testarea rapidă non-invazivă a elevilor şi cadrelor didactice. Solicităm Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei să ajungă la consens privind achiziţionarea testelor, pentru a putea fi demarate procedurile necesare, astfel încât şcolile să fie redeschise începând cu luna mai.

În caz contrar, vom fi martorii unor sincope decizionale majore la nivel naţional, ce vor avea, încă o dată, o singură victimă: elevii” a afirmat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministrul Educaţiei Sorin Cimpeanu a declarat că, au fost utilizate doar 2% din numărul de teste antigen pentru COVID-19, în 8 săptămâni de şcoală. Acesta a specificat că unele cauze ar fi chiar lipsa personalului medical din școli şi faptul că mulţi părinţi consideră testele antigen traumatizante şi nu doresc să-și de acordul pentru testarea copiilor lor.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: "Revenirea la normalitate, la 1 iunie. Nu vor fi eliminate 100% restricțiile" (LIVE VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si