
Adăposturi antiaeriene și război de gherile. De ce ar putea fi un pericol Ucraina pentru Rusia
Volodimir Zelenski va spori forțele armate cu 100.000 în trei ani și va crește salariile militarilor.
Dacă Rusia invadează, unii dintre cei peste 1 milion de locuitori din Harkov ar fi gata să abandoneze viața civilă și să treacă la război.
Adăposturi antiaeriene și război de gherilă: de ce "armata" Ucrainei de brutari, medici şi gospodine ar fi un coşmar pentru Rusia.
Femeia își amintește că a fost forțată să participe la mitinguri pro-Rusia în timpul protestelor din 2014, iar acela a fost anul care le-a schimbat total viața.
„Dacă se poate și guvernul ne dă arme, ne vom apăra orașul”, spune femeia, mamă a trei copii și bunică a încă trei copii. Dacă nu primește arme de la stat, spune că are cel puțin una dintre armele de serviciu ale soțului ei acasă și acum știe cum să o folosească.
Oamenii sunt gata să renunțe la viața civilă și să treacă la război
Din grupul ei face parte și Svetlana Putilina, al cărei soț este în armata ucraineană.
„Dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, trebuie să stăm și să ne protejăm orașul. Trebuie să ținem piept inamicului”, spune Dikalo. La 60 de ani, este prea bătrân pentru a se alătura unităților de apărare civilă care se formează în toată țara, dar este gata să lupte pentru nu lăsă orașul să cadă în mâinile rușilor.
„Rușii vor să distrugă forțele de luptă ale Ucrainei. Nu vor să ajungă într-o situație în care trebuie să ocupe teren și să aibă de-a face cu civili, în care trebuie să se confrunte cu o insurgență”, explică James Sherr, un analist, expert în strategia militară rusă.
Citeste si: Top 10 cele mai puternice armate din lume în topul Global FirePower
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.