Adevărul despre averea lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institului Matei Balș!

Adrian Streinu Cercel este unul din personajele principale în epidemia de coronavirus, din postura sa de specialist, director al Institutului Matei Balș din București. Însă, ultimele sale declarații, privind separarea de familii a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, au fost intens contestate.

Author: C.L. joi 23 aprilie 2020 , 09:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Adrian Streinu Cercel este de aproape 20 de ani directorul Institului Matei Balș, profesor universitar, a fost într-o perioadă chiar ministru al Sănătății.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Adrian Streinu-Cercel, de pe site-ul institutului, completată în mai 2019, arată că într-un an calendaristic, medicul care conduce Institutul Matei Balș, predă la Facultatea de Medicină și face parte din consiliul experților pentru pandemia de coronavirus a câștigat într-un an calendaristic peste 380.000 de lei din trei salarii și două activități independente (proprietate intelectuală și comerciale).

Citeste si: Alexandru Rafila are o avere colosală! Celebrul microbiolog are venituri de peste 6.000 euro pe lună, este acționar la Transgaz și la o bancă și are trei apartamente, o casă și 5 terenuri!

Tot

în declarația de avere, Adrian Streinu Cercel are trecută și averea sa: este vorba despre un apartament în București, cumpărat în 2009, și un autoturism Skoda din 2018. In declarația sa de avere, în dreptul soției nu este trecut nimic.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică neagă că ar exista un ”scenariu 5” al pandemiei de coronavirus

Adrian Streinu Cercel are două fiice, ambele doctor la Institutul Matei Balș

Deși, în interviurile mai vechi, cunoscutul doctor vorbea despre familia sa, despre soția sa, Gabriela, profesoară de matematică, autoare de manual de liceu, și despre cele două fete ale lor, Anca și Oana, acum ambele doctor la Institul Matei Balș.

În urmă cu câțiva ani, Gabriela Streinu Cercel a fost consilier la Ministerul Educației, iar în această calitate a trebuit să depună declarația de avere. În acea perioadă, Adrian Streinu Cercel era soțul acesteia, și figura în declarația sa de avere, care era mult mai stufoasă decât cea prezentă a directorului de la

Matei Balș.

Citeste si: O organizație civică cere demiterea lui Adrian Streinu-Cercel pentru că a indus panică în rândul populației

Mai exact, conform declarație de avere a Gabrielei Streinu Cercel, la rubrica terenuri erau trecute mai multe: unul în Ilfov, de 7,5 ha, și două în Vâlcea, unul de 1.461 mp cumpărat în 2000 și altul de 5.800 mp dobândit prin donație în 2005.

Și rubrica privind casele era plină: 5 apartamente în București, în diverse sectoare (unele cumpărate, altele moștenite), o casă în București sectorul 2 și o casă de vacanță în Vâlcea.

O explicație privind dispariția tuturor acestor proprietăți comune din declarația de avere recentă a doctorului Streinu Cercel ar fi divorțul de soția sa, vinderea acestor proprietăți sau împărțirea lor celor două fete.

Citeste si: Ludovic Orban: Domnul Streinu Cercel vorbeşte în numele său personal

Planul ”Vacanța Mare” al lui Adrian Streinu Cercel, de separare a persoanelor de peste 65 de ani, criticat de președinte

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București, a creat rumoare în societate după ce a propus un proiect pentru limitarea răspândirii coronavirusului, care prevede măsuri radicale. Proiectul intitulat Programul „Vacanța Mare” de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19, care se pare că a fost conceput în februarie de Institut se împarte pe 9 pagini şi vine cu măsuri dure. Printre acestea se numără separarea de familii a persoanelor care au peste 65 de ani, pentru o perioadă de 3 luni, şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani. Informația vehiculată în spațiul public chiar de Paște, a fost rapid infirmată de Grupul de Comunicare Strategică, iar președintele Klaus Iohannis a catalogat propunerea chiart fiind ”aberantă”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este... Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este rezultatul corect
spotmedia.ro
Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la... Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la vaccinați vs nevaccinați
spotmedia.ro
Iohannis a mers la golf și Internetul s-a umplut de ironii (Galerie foto) Iohannis a mers la golf și Internetul s-a umplut de ironii (Galerie foto)
b1.ro
Ce părere are, în realitate, Carla’s Dreams despre Marius Moga şi Smiley, colegii lui... Ce părere are, în realitate, Carla’s Dreams despre Marius Moga şi Smiley, colegii lui de la „SuperStar” (Pro TV). I-a şocat pe toţi cu asta!
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
infoactual.ro
Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi... Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi semne în soare, în lună și în stele
evz.ro
VACCIN ANTI-COVID, la tine în grădină! Oamenii de știință, proiect uimitor. Ce au... VACCIN ANTI-COVID, la tine în grădină! Oamenii de știință, proiect uimitor. Ce au descoperit la SALATĂ ȘI SPANAC?
doctorulzilei.ro
Carmen Tănase, despre refuzul de a se testa: „Tehnologia asta a fost inventată pentru... Carmen Tănase, despre refuzul de a se testa: „Tehnologia asta a fost inventată pentru cercetare/Dacă societatea mă izolează, ca atare o să stau izolată, asta am să fac”
romaniatv.net
Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în... Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în Monitorul Ofcial
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si