Adevarul despre cartofii prajiti. Care este legatura intre consumul lor si riscul ridicat de deces

Adevarul despre cartofii prajiti. Care este legatura intre consumul lor si riscul ridicat de deces

Cercetatorii au descoperit o legatura intre consumul de cartofi prajiti si un risc mai ridicat de deces.

Timp de 8 ani, cercetatorii au urmarit obiceiurile alimentare ale 4.440 de persoane cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani. Dintre acestia, 236 au decedat pana la sfarsitul perioadei de 8 ani.

Cercetatorii au descoperit astfel o legatura intre consumul frecvent de cartofi prajiti (mai mult de 2 ori pe saptamana) si riscul crescut de deces.

Jessica Cording, dietetician-nutritionist, a declarat ca nu a fost surprinsa de aceasta constatare, potrivit dailymail.co.uk,

citat de dcnews.ro. De exemplu, consumul cartofilor prajiti, intr-o cantitate mica, impreuna cu o salata, va duce la efecte diferite asupra sanatatii, comparativ cu consumul unei cantitati mari de cartofi prajiti in combinatie cu un cheeseburger, spune Cording.

De asemenea, Jessica Cording a sugerat ca oamenii nu trebuie sa evite mereu cartofii prajiti, ci sa-i savureze ocazional.

 


Autor
Îți Recomandăm Și...
Parteneri