Admitere licee 2019. Cum se calculează media. Calendarul înscrierilor

Admitere licee 2019. Următorul hop pe care îl au de trecut elevii, după Evaluarea Națională este înscrierea la liceu.

miercuri 26 iunie 2019 , 13:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Media de admitere la liceu în baza căreia se face înscrierea în clasa a IX-a a aboslvenților din învățământul gimnazial se calculează ca medie ponderata între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a-a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Formula de calcul este următoarea

MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN

unde:

MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

 

Citeste si: Elevul care a învins în instanță sistemul de educație din România

 

Admiterea la liceu 2019 se face după următorul calendar:
Calendar admitere liceu 2019:

Prima etapă

3 iulie 2019 – validarea de către comisia de admitere a municipiului București a listei candidaților admiși la liceele/clasele la care s-au susținut probe de aptitudini și comunicarea rezultatelor în unitatea de învățământ;

3 – 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere;

4 – 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator;

8 iulie 2019 – Predarea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la comisia de admitere a municipiului București.

12 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020;

15 – 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

Calendar admitere liceu 2019 - A doua etapă de admitere

23 iulie 2019- Afișarea situației locurilor libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limbă modernă sau maternă.

24-25 iulie 2019-Candidații se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limbă modernă sau maternă.

26 – 29 iulie 2019- Desfășurarea probelor de aptitudini sau probelor de limbă modernă sau maternă.

24 – 30 iulie 2019- Absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare își vor trimite cererile de înscriere.

31 iulie – 01 august 2019-Vor fi repartizați absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anerioare.

01 august 2019- Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

De altfel, există și un site în care elevii își pot calcula singuri media online. Tot ce au de făcut este doar să completeze rubricile goale cu mediile cerute, pe site-ul admitereliceu.ro

Citeste si: MEN: Anunț de ultimă oră despre calendarul admiterii la liceu

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si