Admitere liceu 2020. Astăzi se face repartizarea computerizată. Unde se pot vedea rezultatele

Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu a elevilor care au dat Evaluarea Națională.

I.C., vineri 10 iulie 2020 , 09:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultatele vor fi afișate pe edu.ro.

Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu se face în baza mediei de admitere la liceu a elevilor și a opțiunilor completate pe fișele de înscriere.

La Evaluarea Națională din acest an un procent de 76,20% dintre elevi, incluzându-i pe cei care au susținut etapa specială, au obținut medii mai mari sau egale cu 5.

Astfel, dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.

Acest a reprezentat o premieră în materie de publicarea articolelor. Elevii nu și-au mai putut găsi numele pe liste, Ministerul Educației introducând din acest an anonimizarea numelui și prenumelui și înlocuirea lor cu un cod unic alocat fiecărui candidat.

Când are loc a doua etapă a admiterii la liceu

24 iulie 2020 - Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.

27 iulie 2020 - Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

28 – 29 iulie 2020 - Desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

24 – 30 iulie 2020 -  Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a Vlll-a care nu au susținut evaluarea națională.

30 iulie – 3 august 2020 - Repartizarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a Vlll-a care nu au susținut evaluarea națională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020

4 august 2020 - Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si