Românii care s-au întors aseară în țară susțin că ar fi fost mințiți în legătură cu motivul pentru care plajele egiptene au fost închise. Toate acestea vin în condițiile în care o fetiță i-ar fi spus salvamarului că a văzut un rechin în apă, chiar cu puțin timp înainte de atacuri, însă acesta a râs de ea.

Citeste si: Ea este românca care a murit sfâșiată de rechin în Egipt. Roxana Donisan era funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava

Acum, părinți Roxanei așteaptă îndurerați să afle când va fi adus în țară trupul fiicei lor. Femeia în vârstă de 44 de ani era din Suceava și lucra ca funcționar la ANAF. Iubea scufundările și se dusese pentru a treia oară în vacanță la Marea Roșie. 

Egiptenii ar fi încercat să mușamalizeze tragedia

Turiștii români care s-au întors aseară în țară cu avionul în care trebuia să se afle și Roxana lansează acuzații dure. Mulți dintre ei susțin că autoritățile egiptene au încercat să mușamalizeze tragedia de pe malul Mării Roșii.

”Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta”, povestește un turist. 

”Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apa, au spus ca e motorina, ulei în apă”, a mărturisit și o doamnă.  

Citeste si: Atenționare pentru turiști: Acestea sunt printre plajele cu risc crescut de atac al rechinilor

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

”Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat in Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”, a precizat un alt turist.  

”N-am mai intrat la plajă! Nu ne-am speriat, a fost tragic dar nu a fost în zona noastră!” 

”Chiar în ziua în care s-a întâmplat mersesem cu barca în larg, dar n-am văzut, erau acolo mai mulți români care au văzut, noi nu!”, mai povestesc oamenii.

O copilă a fost cea care a anunțat prezența unui rechin. Salvamarii doar s-au amuzat

Cea care ar fi anunțat prezența unui rechin chiar înainte de atac a fost o copilă. Cu taote că fata a făcut ce era mai bine, să anunțe ce a văzut, salvamarii doar ar fi râs de situație, crezând că în apă se află un delfin. 

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui turist român care a asistat la atacul rechinului din Hurghada

”Au vorbit toți în resort și au spus că a fost o fetiță care a spus că e un rechin, însă toți au luat-o în râs și au spus că e delfin”, a mărturisit un bărbat. 

Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, a plecat în Egipt cu o ofertă last minute unde urma să petreacă o vacanță minunată timp de două săptămâni. Prietenii și apropiații româncei știau de pasiunea acesteia pentru călătorii și scufundări. Chiar şi pe birou avea un afiș cu adâncurile Mării Roșii. 

Roxana a plecat în vacanță singură. Suferea că nu are pe nimeni

”Foarte mult i-a plăcut apa. Azi trebuia să se întoarcă și ieri, duminică, s-a dus să facă ultimul înot. Am văzut la televizor și mi-a sărit inima din loc! Duminică s-a dus la ultimul înot și s-a dus la moarte! Suferea grozav că nu are pe nimeni, că nu o iubește nimeni și a plecat plângând.

Așa ne-am despărțit”, a povestit mama Roxanei, potrivit jurnaliștilor de la Antena 3.

Afirmații dure în cazul Roxanei, românca sfâșiată de rechin în Egipt: ”Am fost minţiţi!”

Citeste si: Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”- kfetele.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Citeste si: Mărturii cutremurătoare făcute de tatăl Roxanei, românca ucisă de un rechin în Egipt: ”Am zis că pic de pe scaun”

”Din momentul în care a venit poliția la ușă să ne ceară date personale, nu a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt care a pus ștampila că e vorba de fata noastră”, a povestit cu lacrimi în ochi și tatăl Roxanei.  

Rechinul care a atacat face parte din specia Mako, una foarte agresivă. De obicei, trăieşte în larg şi rar îşi face apariţia în zona costieră. Acum însă, exemplarele ar fi fost atrase la mal de cadavrele unor oi, purtate de curenţi, în urma unui nauvragiu produs acum o lună, între Egipt şi Sudan. 

Citeste si: Atacuri rechini Egipt 2022: Filmul tragediei de la Marea Roşie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si