Alegerile parlamentare 2020- cum îți identifici secția de vot

Fiecare român poate afla ușor care este secția sa de votare la Alegerile parlamentare 2020 după ce își introduce datele din cartea de identitate într-un formular pe site-ul Registrul electoral.

Prima cale de identificare a secției de vot constă în introducerea datelor din buletin- CNP, nume- în căsuța de pe site-ul Registrului electoral pentru a găsi numărul și adresa exactă a Secției de votare unde îți poți exercita dreptul de cetățean la Alegerile parlamentare

2020.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă, umbrite de pandemie. Ce va fi strict interzis de Crăciun 2020?

Este necesară și completarea unui cod de siguranță, prezentat într-o imagine pe pagina respectivă. După ce dai ENTER, primești mesajul "SUNTEȚI ÎNSCRIS/Ă PE LISTELE PERMANENTE ALE SECȚIEI DE VOTARE NR. x STRADA Y".

A doua cale de a afla care e secția ta de vot este să îți cauți adresa pe Harta secțiilor de votare pentru Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020 (vezi foto mai jos)

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

alegeri parlamentare sectii vot
Cum îți găsești secția de vot la Alegerile parlamentare 2020

Alegerile parlamentare 2020: poți vota în alt județ?

Răspunsul la această întrebare este următorul: "Nu, nu puteți vota decât în județul unde aveți domiciliu sau reședință".

Dacă sunteți înregistrat în lista permanentă în Constanța și vă aflați în București, nu puteți vota în București pentru Constanța, trebuie să vă deplasați unde aveți domiciliul sau la orice altă secție de votare din afara localității respective, dar în același județ.

Nu puteți solicita nici urna specială în alt județ, chiar dacă sunteți carantinat sau izolat.

Secțiile de votare nu au buletine de vot decât pentru județul unde sunt înființate.

Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în  Registrul Electoral pentru Alegerile Parlamentare 2020  (printr-o cerere la primărie) trebuie să votați la secția unde este arondată adresa respectivă. 

Alegeri parlamentare 2020: Desfăşurarea votului în ţară

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020  puteți vota în localitatea și în secția de votare unde sunteți înscris/ă în Registrul Electoral – www.registrulelectoral.ro – cu domiciliul sau reședința (viză de flotant) sau, ca excepție, în orice altă secție de votare din aceeași circumscripție, dar în altă localitate. În București, nu puteți vota în alt sector.

Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în Registrul Electoral, puteți vota la adresa de domiciliu pe liste permanente sau unde aveți reședința, pe liste suplimentare. Nu puteți vota la altă secție de votare din aceeași localitate.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Charlotte Dujardin, primele declarații după ce a fost acuzată că abuzează caii: "Îmi cer scuze sincer pentru comportamentul meu"- radioimpuls.ro

Dacă nu aveți viza de flotant sau adresa de domiciliu într-un anumit județ nu puteți vota pentru listele electorale corespondente, ci trebuie să vă deplasați în județul unde aveți drept de vot.

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ- teritorială în care şi-a stabilit domiciliul, votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.

Alegerile parlamentare 2020 se desfășoară pe data 6 decembrie, iar secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00 și 21:00. În străinătate se votează și pe 5 decembrie în 7 și 21 ora locală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si