Află care este este secția ta de votare, unde poți vota la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

Alegerile Parlamentare 2020 vor avea loc duminică 6 decembrie. Alegătorii pot vota la secția unde sunt arondați conform domiciliului sau reședinței. Aceste informații se regăsesc în Registrul Electoral, care pot fi consultat pe pagina Registrulelectoral.ro.

miercuri 02 decembrie 2020 , 14:47

Alegeri parlamentare 6 decembrie
Alegeri parlamentare 6 decembrie. Nu puteți solicita urna specială în alt județ, chiar dacă sunteți carantinat sau izolat. Secțiile de votare nu au buletine de vot decât pentru județul unde sunt înființate.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alegerile parlamentare 2020 - cum îți identifici secția de vot

Fiecare român poate afla ușor care este secția sa de votare la Alegerile parlamentare 2020 după ce își introduce datele din cartea de identitate într-un formular pe site-ul Registrul electoral.

Prima cale de identificare a secției de vot constă în introducerea datelor din buletin - CNP, nume - în căsuța de pe site-ul Registrului electoral pentru a găsi numărul și adresa exactă a Secției de votare unde îți poți exercita dreptul de cetățean la Alegerile parlamentare 2020.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă, umbrite de pandemie. Ce va fi strict interzis de Crăciun 2020?

Este necesară și completarea unui cod de siguranță, prezentat într-o imagine pe pagina respectivă. După ce dai ENTER, primești mesajul "SUNTEȚI ÎNSCRIS/Ă PE LISTELE PERMANENTE ALE SECȚIEI DE VOTARE NR. x STRADA Y".

A doua cale de a afla care e secția ta de vot este să îți cauți adresa pe Harta secțiilor de votare pentru Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020 (vezi foto mai jos)

alegeri parlamentare sectii vot
Cum îți găsești secția de vot la Alegerile parlamentare 2020

Alegerile parlamentare 2020: poți vota în alt județ?

Răspunsul la această întrebare este următorul: "Nu, nu puteți vota decât în județul unde aveți domiciliu sau reședință".

Dacă sunteți înregistrat în lista permanentă în Constanța și vă aflați în București, nu puteți vota în București pentru Constanța, trebuie să vă deplasați unde aveți domiciliul sau la orice altă secție de votare din afara localității respective, dar în același județ.

Nu puteți solicita nici urna specială în alt județ, chiar dacă sunteți carantinat sau izolat. Secțiile de votare nu au buletine de vot decât pentru județul unde sunt înființate.

Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în Registrul Electoral pentru Alegerile Parlamentare 2020 (printr-o cerere la primărie) trebuie să votați la secția unde este arondată adresa respectivă. 

Alegeri parlamentare 2020: Desfăşurarea votului în ţară

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 puteți vota în localitatea și în secția de votare unde sunteți înscris/ă în Registrul Electoral – www.registrulelectoral.ro – cu domiciliul sau reședința (viză de flotant) sau, ca excepție, în orice altă secție de votare din aceeași circumscripție, dar în altă localitate. În București, nu puteți vota în alt sector.

Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în Registrul Electoral, puteți vota la adresa de domiciliu pe liste permanente sau unde aveți reședința, pe liste suplimentare. Nu puteți vota la altă secție de votare din aceeași localitate.

Dacă nu aveți viza de flotant sau adresa de domiciliu într-un anumit județ nu puteți vota pentru listele electorale corespondente, ci trebuie să vă deplasați în județul unde aveți drept de vot.

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ- teritorială în care şi-a stabilit domiciliul, votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.

Alegerile parlamentare 2020 se desfășoară pe data 6 decembrie, iar secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00 și 21:00. În străinătate se votează și pe 5 decembrie în 7 și 21 ora locală.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Un nou concurent intră în casa Puterea Dragostei. Cu cine va dansa și pe cine va invita... Un nou concurent intră în casa Puterea Dragostei. Cu cine va dansa și pe cine va invita în camera roșie? Urmărește o ediție incendiară „Puterea dragostei” luni, 18 ianuarie, de la 11:00 și 17:00 pe Kanal D
demamici.ro
A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la... A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
După vaccinare nu mai riscăm forme severe de COVID19. Medic: „Dar masca va rămâne... După vaccinare nu mai riscăm forme severe de COVID19. Medic: „Dar masca va rămâne obligatorie până în 2023”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si