Află de la specialiștii Omnia Dental ce trebuie să știi pentru a nu amâna intervenția de implant dentar

Află de la specialiștii Omnia Dental ce trebuie să știi pentru a nu amâna intervenția de implant dentar!

Author: Mircea Pop miercuri 27 octombrie 2021 , 14:10

Află de la specialiștii Omnia Dental ce trebuie să știi pentru a nu amâna intervenția de implant dentar

Află de la specialiștii Omnia Dental ce trebuie să știi pentru a nu amâna intervenția de implant dentar

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce este implantul dentar- toată lumea știe!

Dar puțini dintre noi avem o idee despre cum funcționează și cum se desfășoară tratamentul cu implanturi dentare. Poate că acest lucru este unul dintre factorii fundamentali pentru care mulți amână această procedură.

Majoritatea pacienților cred că instalarea implantului dentar este o procedură destul de dureroasă și complicată, dar nu este deloc așa. Tratamentul cu implanturi dentare poate fi efectuat în una sau mai multe etape.

Etapa preoperatorie

Prima și cea mai importantă etapă este etapa pregătitoare înainte de intervenție, în timpul căreia se efectuează examinarea cavității bucale și teste radiologice pentru identificarea contraindicațiilor și întocmirea unui plan protetic optim.

În această etapă, medicii specialiști ai clinicii Omnia Dental examinează cu atenție tomografia computerizată a maxilarelor pacientului și, în conformitate cu datele obținute, selectează implanturi cu o anumită lungime și diametru.

Citeste si: Află cum poți scăpa de frica de implant dentar!

Citeste si: „M-am plictisit de tine și de emisiunea asta!”. Bianca izbucnește în lacrimi după ce este chemată de Radu în camera roșie! Aflați de la ce a pornit totul mâine, 26 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Dacă există boli dentare atunci acestea trebuie tratate sau puse în remisie înainte de operație. O procedură obligatorie ce trebuie efectuată înainte de intervenție este igiena orală profesională.

În ziua anterioară operației, medicul oferă recomandări și prescrie medicamente pentru a asigura o perioadă postoperatorie cât mai confortabilă.

Etapa de plasare a implantului

A doua etapă este intervenția propriu-zisă. După ce anestezia și-a facut efectul, se face o incizie în gingie. Folosind instrumente speciale, medicul crează în osul maxilar un lăcaș adecvat ca lungime și diametru implantului selectat, iar implantul este inserat. Apoi, zona este atent suturată, pentru a obține o izolare completă de mediul bucal. Timpul procedurii depinde de numărul de implanturi care urmează să fie instalate, dar, în medie, sunt alocate 10-15 minute pentru instalarea unui singur implant.

Citeste si: 4 feluri în care să ai grijă de dinții tăi în vacanță

Perioada postoperatorie

De regulă, majoritatea pacienților tolerează bine această etapă, fără a experimenta niciun disconfort semnificativ. La câteva ore după instalarea implanturilor, poți reveni la modul de viață obișnuit. Desigur, medicul îți va oferi toate indicațiile necesare, precum și o listă de medicamente ce trebuie luate pentru a evita orice complicație.

La o săptămână după intervenție, trebuie să revii la clinică pentru o examinare și îndepărtarea suturilor.

Perioada de osteointegrare a implantului

Următorul pas este etapa de integrare a implantului în os, numită și etapa de osteointegrare. Durata acestui proces este de la 3 la 6 luni.

Etapa protetică

După ce are loc osteointegrarea cu succes a implantului, medicul instalează un bont de vindecare, cu ajutorul căruia se creează un contur gingival estetic pentru viitoarea coroană.

După 2 săptămâni, se iau amprentele necesare realizării lucrării protetice definitive. Caracteristicile viitoarei restaurări sunt selectate de către medic împreună cu pacientul, în funcție de nevoile funcționale și estetice. Amprentele sunt trimise la laboratorul de tehnica dentară, unde coroanele sunt realizate conform indicațiilor. Ulterior, acestea sunt atașate la implanturi.

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

Citeste si: Tratamentul cu fațete dentare distruge dinții?

După finalizarea tratamentului și pentru a te bucura cât mai mult timp de rezultate, specialiștii Omnia Dental îți recomandă să efectuezi controale periodice la clinică și igienizări profesionale la fiecare șase luni, să respecți toare recomandările medicului, precum și să nu neglijezi procedurile de igienă orală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si