Agenţia Naţională a Medicamentului, anunț important pentru români! "Nu cumpărați cumpărați crema..."

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunţă că o cremă notificată ca produs cosmetic, cu ingrediente naturale, conţine în realitate substanţe active medicamentoase, cu efectul terapeutic specific. Astfel, agenţia avertizează că această cremă nu trebuie achiziţionată, până la finalizarea procedurii de retragere de pe piaţă.

G.S., miercuri 09 ianuarie 2019 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ANMDM informează, cu privire la produsul Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis, că aceasta a fost notificată ca produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens.

Conform sursei citate, produsul nefiind înregistrat ca medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competenţă a instituţiei.

"Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătaţii persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenţionează pacienţii, publicul larg să nu achiziţioneze Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis, aflat încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului", arată  ANMDM.

Te-ar putea interesa si