Ai probleme cu alternatorul? Apelează la BRO CARS Solutions!

Alternatorul stricat este una dintre cele mai comune probleme ale șoferilor ce se prezintă la un service auto. Deși este o componentă ce funcționează non-stop și care teoretic ar trebui să fie foarte rezistentă, există și anumite cazuri în care alternatorul trebuie reparat sau inlocuit.

Author: Mircea Pop luni 19 iulie 2021 , 14:51

Ai probleme cu alternatorul? Apelează la BRO CARS Solutions!
Ai probleme cu alternatorul? Apelează la BRO CARS Solutions!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De regulă, după aproximativ 7 ani de vechime ai mașinii putem discuta de un alternator defect, însă această perioadă este în strânsă legătură cu modul în care a fost condusă și întreținută mașina.

Ce este alternatorul?

Alternatorul este una dintre componentele ce ajută motorul să funcționeze perfect, indiferent de condiții. Este parte a sistemului electric și cu ajutorul acestuia se poate furniza energia electrică necesară rulării sau funcționării mașinii. Unul dintre miturile ce planează în jurul funcționării unui autovehicul este cel legat de energia electrică. Aceasta nu provine doar de la baterie, așa cum mulți cred, ci de la alternator. Bateria este importantă pentru a furniza energia în momentul pornirii unui autovehicul, iar mai apoi rolul său este preluat de alternator, care va furniza energia necesară pe tot parcursul cât mașina va funcționa.

Citeste si: Un autocar cu 21 de copii a luat foc la Botoșani

Pe scurt, alternatorul transformă energia mecanică în curent alternativ (de unde și numele acestei componente), încarcă acumulatorul mașinii, furnizează energia necesară pentru consumatori și transforma curent alternativ în curent continuu.

De ce se defectează alternatorul?

Alternatorul este în general o piesă extrem de rezistentă și care nu are nevoie de o atenție specială pentru a funcționa corespunzător, în afară de verificările periodice. Totuși, cam după 7 ani de funcționare, alternatorul începe să se uzeze (sau în funcție de cum a fost întreținută mașina).

Cel mai adesea, când alternatorul se defectează, se blochează rotorul sau regulatorul de tensiune nu mai funcționează corespunzător. Sunt și anumite semnale pe care le poți observa când un alternator se defectează:

- un zgomot ca de frecare a unui metal pe un alt metal

- miros de cauciuc ars (din cauza curelei de accesorii)

- pornire grea a mașinii

- apariția martorului pentru acumulator

- lumina slabă a farurilor

- turația scăzută a motorului la relanti.

Mergi cât mai curând la un service auto

În momentul în care observi unul dintre aceste semnale, trebuie să îți programezi cât mai repede o vizită la un service auto. Așa cum știi deja, motorul unei mașini este în armonie perfectă: dacă se defectează o piesă, oricât ar fi de mică, sunt șanse mari să provoace pagube însemnate. Dacă vorbim de alternator, care susține funcționarea mașinii, cu atât mai mult trebuie să mergi la service imediat cum observi vreun semnal.

Citeste si: VIDEO- Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui. A fost activat planul roșu de intervenție. Peste 50 de mașini implicate!

Dacă locuiești în sudul Capitalei și în orașele imediat învecinate, îți recomandăm un service auto in Bragadiru, Ilfov. Este vorba despre Bro Cars Solutions, locul unde mașina ta va fi reparată în cele mai bune condiții. Prețurile de la Bro Cars Solutions sunt excelente și vei beneficia de priceperea specialiștilor, care vor ști imediat care este problema.

Așadar, nu mai amâna vizita la un service auto, deoarece un alternator stricat poate să provoace și alte pagube, iar nota de plată poate fi destul de mare la final.

Citeste si: VIDEO| Bătaie generală la ștrandul din Carei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si