Ai tăiat porc la ţară? Ai nevoie de acest DOCUMENT ca să poţi să transporţi carnea

Webeditor: M.C.B. Author: E. V. miercuri 28 noiembrie 2018 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Transportarea porcilor tăiaţi de Crăciun se face în condiţii speciale, asta după ce România a fost lovită crunt de pesta porcină.

„Transportul cărnii/carcaselor de porc după sacrificarea în gospodării pentru consumul propriu se poate face după obţinerea unui aviz de la medicul veterinar din zonă.

E nevoie de un examen clinic însoţit de un control trichineloscopic. În acest fel, cetăţenii vor fi siguri vor aduce pe masa familiei o carne de porc fără riscuri, cu condiţia să fie păstrată şi pregătită în condiţii de igienă”, a declarat pentru publicaţia Buzoienii dr. Marijean Milea, directorul DSVSA Buzău.

Din cauza pestei porcine cel puţin până la finalul anului vor fi interzise târgurile în care se puteau comercializa porci pentru sacrificare.

În privinţa comercializării porcilor în această perioadă, DSV-urile impun reguli stricte şi cer să existe documente eliberate de medicul veterinar pentru transportarea animalului viu.

sursa foto: Stirile Pro TV 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si