Ajunul Crăciunului 2022: Tradițiile legate de venirea lui Moș Crăciun
Ajunul Crăciunului 2022. Ajunul Crăciunului este ziua din an în care se fac ultimele pregătiri pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Iată care sunt cele mai importante tradiții și obiceiuri din această zi în care Moș Crăciun lasă cadourile mult dorite!
Ajunul Crăciunului 2022: tradiții pentru venirea lui Moș Crăciun
Nașterea lui Iisus Hristos a început să fie sărbătorită din secolul al III-lea în rândul lumii creștine. Primele sărbători se derulau timp de mai multe zile din luna noiembrie și până în luna ianuarie.
Biserica a ales să sărbătorească în această perioadă din an pentru a face ca vechile obiceiuri şi tradiţii păgâne să dispară și să fie înlocuite cu una dintre cele mai importante sărbători pe care creștinii o cinstesc: Nașterea Domnului Iisus Hristos.
Bucuria celor mici, dar și a celor mari care îl așteaptă pe Moș Crăciun este la fel de puternică în fiecare an. Potrivit tradiției, bradul de Crăciun se împodobește în fiecare an pe data de 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, cu globuri și ornamente de culoare roșie și verde.
Obiceiul împodobirii bradului vine dinaintea erei creștine când brazii, ramurile lor sau palmierii erau utilizați în diferite ceremonii. Împodobirea brazilor cu ocazia Crăciunului vine din Occident, de la popoarele germanice.
Potrivit istoricilor și etnologilor, în jurul anului 1000, Sf. Boniface, care a convertit germanii la creștinism, a văzut că un grup de păgâni venerau un stejar.
De supărare Sf. Boniface a tăiat stejarul și, în locul acestuia, s-a înălțat un brad. Sf. Boniface a luat micul pom în semn al credinței față de Dumnezeu. În secolul al XVI-lea creștinii practicanți au început să împodobească brazii în perioada Crăciunului.
În vârful bradului de Crăciun se așează ultima oară o stea sau un înger. Steaua este cea care i-a condus pe magi pe drumul către Betleem. Potrivit tradiției, steaua din vârful bradului aduce noroc și îndeplinește dorințe. Împodobirea bradului de Crăciun este o tradiție îndrăgită în România care simbolizează dragoste, magie, speranță, viață, fericire și spiritul sărbătorilor de iarnă.
Se spune că Moș Crăciun aduce cadourile mult dorite celor care au fost cuminți și ascultători.
Care este povestea lui Moș Crăciun?
În fiecare an, Moș Crăciun vine în seara de 24 spre 25 decembrie, în ajunul Crăciunului.
Moș Crăciun este așteptat de cei mici în toate colțurile lumii, în fiecare an.
Google lansează în fiecare an site-ul „Google Santa Tracker”, unde oricine poate urmări traseul lui Moș Crăciun, în timp real.
Potrivit specialiștilor, Moș Crăciun ar trebui să parcurgă un total de 160.000.000 km pentru a vizita 800 de milioane de copii în 200 de milioane de case răspândite în întreaga lume. Moșul ar avea la dispoziție aproximativ 10 ore, de la 20:00 la 6:00, pentru a livra cadourile.
Din fericire, copiii se întâmplă să fie răspândiți într-o gamă largă de fusuri orare, cumpărându-i lui Moș Crăciun încă 24 de ore, potrivit Sciencefocus.com.
De-a lungul anilor, înfățișarea lui Moș Crăciun s-a tot schimbat. Prima dată a apărut desenat într-o costumație roșie, în 1860 în cotidianul Harper’s Illustrated Weekly.
Legenda spune că Moș Crăciun construiește jucării pentru copii pe tot parcursul anului, cu ajutorul spiridușilor. Scrisorile cu dorințele copiilor de Crăciun sunt trimise la Polul Nord și astfel Moșul știe ce cadouri să lase sub brad, pe 24 decembrie.
Moș Crăciun livrează cadourile în întreaga lume, într-o singură noapte, datorită saniei zburătoare, trasă de reni. Se spune că acesta a descoperit un praf magic pentru zbor, împreună cu spridușii, pe care îl împrăștie deasupra renilor, înainte să zboare.
Cel mai cunoscut ren al Moșului este Rudolph, cel al cărui nas a fost atins de magia Crăciunului și s-a făcut roșu. Acesta este conducătorul celor 8 reni, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen.