În trecut parchetul natural era obișnuit doar în formă solidă, cu plăci din lemn masiv sau plăci mici plasate direct pe pardoseală și apoi șlefuite. Astăzi poți alege parchet multistrat din magazinul online parchet-etalon.ro. Parchetul multistrat determină astăzi piața materialelor de construcții. Mai multe straturi de mesteacăn sau fag plus un strat de uzură de 3 până la 5 milimetri de stejar, de exemplu, tăiat în scânduri și etanșat, sunt avantaje, inclusiv izolarea fonică a pașilor.

O pardoseală din lemn multistrat poate fi numită parchet doar dacă are un strat de uzură gros de cel puțin 2,5 milimetri. 

Citește și: 5 tipuri de construcții pentru care e recomandat să folosești BCA

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe lângă modelul tipic de stick, mozaic și heringbone, parchetul este disponibil și ca parchet masiv. Lamelele de lemn lungi de un metru, cu lățimea de 15 până la 30 de centimetri, care se obișnuia să fie așezate „crude”, complete cu crăpături și găuri. O astfel de scândură clasică emană un fler grozav- asemănător cu podeaua de lemn, în care benzile individuale, mai scurte, sunt așezate una lângă alta neregulat.

Desigur, un astfel de aspect este disponibil și ca parchet finisat. În funcție de ceea ce alegi și de bugetul tău cu siguranță vei găsi ceea ce cauți în magazinul online parchet-etalon.ro. Aici vei găsi diverse variante și fiecare oferă avantajele și dezavantajele sale.

Parchet lemn- Avantaje

Parchetul din lemn face ca o cameră să fie cu adevărat confortabilă. Nu e de mirare, deoarece fagul sau cireșul sunt adesea alese pentru mese și rafturi. Printre

avantaje se numără și senzația de căldură sub picioare. Acest tip de parchet este pur și simplu captivant. Nu sunt necesare corecții, deoarece natura a făcut o treabă grozavă. Suprafața neregulată, mai mult sau mai puțin granulată a parchetului de lemn arată frumos, vie și nobilă. Detergentul pentru parchet uleiat sau cerat oferă un finisaj natural, iar lacul creează o strălucire minunată. Poți găsi produse Bona pentru parchetul tău sau pentru pardoseala din ceramică în magazinul online parchet-etalon.ro. 

Citește și: Cum vă puteți asigura un confort sporit în propria locuință?

Parchetul, fie că este solid sau în varianta cu mai multe straturi, este format 100% din lemn- și care crește din nou. Dacă vrei să fii în siguranță când vine vorba de echilibrul ecologic, poți folosi specii locale precum fagul, frasinul sau stejarul. Lemnul de teck provine din Indonezia, de exemplu, dar este cultivat destul de mult acolo. Căutați sigiliul FSC (Forest Stewardship Council) pentru lemnul din silvicultură durabilă. Acest tip de parchet poate fi curățat și umezit ocazional cu produse Bona din magazinul online parchet-etalon.ro. Câteva picături de detergent gata preparat sunt suficiente pentru curățare. Uleiurile conţinute în produsul Bona conferă pardoselii un tratament proaspat.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si