Până la ora 10:00, în ţară votaseră 1.387.597 de alegători, reprezentând 7,58%% din total

La alegerile prezidenţiale de anul trecut, la aceeaşi oră, prezenţa era de 6,89% la nivel naţional.

La precedentele alegeri locale, până la ora 10:00 votaseră 7,86% dintre alegători, iar în Bucureşti 4,41%.

Costineşti- Procesul electoral, suspendat după ce a fost greşit buletinul de vot pentru Primărie, a fost reluat cu buletinele greşite, alegătorii fiind informaţi în legătură cu eroarea

Procesul electoral a fost reluat la Costineşti cu buletinele de vot greşite până la sosirea celor noi. Procesul electoral fusese suspendat după ce a fost greşit buletinul de vot pentru alegerea primarului, în sensul că în căsuţa cu numele candidatul liberal se afla sigla Pro România şi nu cea a PNL.

UPDATE- Procesul electoral a fost reluat în comuna Costineşti tot cu buletinele greşite pentru Primărie, oamenii fiind anunţaţi de existenţa acestei erori, iar în momentul când vor sosi buletinele care urmează să fie tipărite, doar acestea vor fi folosite.

Reprezentanţii Biroului Electoral Costineşti au declarat că a fost reluat procesul de votare după ce a fost oprit aproximativ două ore din cauza unei greşeli pe buletinul pentru candidaţii la Primărie, în sensul că în căsuţa cu numele candidatul liberal se afla sigla Pro România şi cea a PNL.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

alegeri locale prezența la vot
Alegeri locale 2020 - cu buletinul la vot.[Sursa foto: google]

Iniţial, Biroul Electoral a decis ca procesul electoral să fie suspendat până la tipărirea unor buletine noi, dar apoi s-a revenit asupra acestei hotărâri şi s-a reluat votare cu buletinele eronate.

Alegătorii sunt însă anunţaţi de existenţa acestei erori. După ce buletinele noi vor fi tipărite doar acestea vor fi folosite în procesul electoral.

Citeste si: Cele mai stranii afișe din campania electorală! Unii au lipit stickere pe coșurile de gunoi, iar alții au anunțat că vor candida pentru a se îmbogăți! FOTO

Citeste si: VIDEO- Alegeri Locale 2020. Primul vot în pandemie: Care sunt regulile impuse de autorități

Citeste si: Doar în România e posibil! Un candidat la primărie a început campania electorală alături de un partid și a terminat-o cu un altul!

Citeste si: Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea emoționantă cu tatăl său, despre viața în America și planurile sale de viitor- kfetele.ro

Citeste si: Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”- radioimpuls.ro

ŞTIREA INIŢIALĂ- Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Constanţa au luat decizia de a suspenda procesul de votare la Costineşti deoarece în dreptul candidatului Partidului Naţional Liberal nu era sigla acestui partid, ci cea a Pro România. În acest caz urmează să fie retipărite buletinele de vot pentru Primărie, iar abia după ce acestea vor ajunge în secţii va fi reluat procesul electoral.

Citeste si: Cum votezi dacă ești infectat cu noul coronavirus? Nu toți pacienții vor putea vota

Până la oprirea procesului de votare, în secţia de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Costineşti votaseră 11 persoane, iar în cea de la şcoala primară Ion Creangă din Schitu votaseră 7 persoane. În comuna Costineşti sunt 2.767 de alegători.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si