Alegeri locale 2020 - Prezenţa la vot la ora 10:00, la nivel naţional

Prezenţa la vot este 7,58 %, iar în Bucureşti este 6,01 %, la ora 10:00, la alegerile locale de duminică. În Bucureşti, prezenţa la urne este mai mare decât în urmă cu patru ani, când a fost 4,41 %.

Author: Georgiana Balaban duminică 27 septembrie 2020 , 10:31

alegeri locale prezența la vot
Câți români merg astăzi la vot.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până la ora 10:00, în ţară votaseră 1.387.597

de alegători, reprezentând 7,58%% din total

La alegerile prezidenţiale de anul trecut, la aceeaşi oră, prezenţa era de 6,89% la nivel naţional.

La precedentele alegeri locale, până la ora 10:00 votaseră 7,86% dintre alegători, iar în Bucureşti 4,41%.

Costineşti- Procesul electoral, suspendat după ce a fost greşit buletinul de vot pentru Primărie, a fost reluat cu buletinele greşite, alegătorii fiind informaţi în legătură cu eroarea

Procesul electoral a fost reluat la Costineşti cu buletinele de vot greşite până la sosirea celor noi. Procesul electoral fusese suspendat după ce a fost greşit buletinul de vot pentru alegerea primarului, în sensul că în căsuţa cu numele candidatul liberal se afla sigla

Pro România şi nu cea a PNL.

UPDATE- Procesul electoral a fost reluat în comuna Costineşti tot cu buletinele greşite pentru Primărie, oamenii fiind anunţaţi de existenţa acestei erori, iar în momentul când vor sosi buletinele care urmează să fie tipărite, doar acestea vor fi folosite.

Reprezentanţii Biroului Electoral Costineşti au declarat că a fost reluat procesul de votare după ce a fost oprit aproximativ două ore din cauza unei greşeli pe buletinul pentru candidaţii la Primărie, în sensul că în căsuţa cu numele candidatul liberal se afla sigla Pro România şi cea a PNL.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

alegeri locale prezența la vot
Alegeri locale 2020 - cu buletinul la vot.[Sursa foto: google]

Iniţial, Biroul Electoral a decis ca procesul electoral să fie suspendat până la tipărirea unor buletine noi, dar apoi s-a revenit asupra acestei hotărâri şi s-a reluat votare cu buletinele eronate.

Alegătorii sunt însă anunţaţi de existenţa acestei erori. După ce buletinele noi vor fi tipărite doar acestea vor fi folosite în procesul electoral.

Citeste si: Cele mai stranii afișe din campania electorală! Unii au lipit stickere pe coșurile de gunoi, iar alții au anunțat că vor candida pentru a se îmbogăți! FOTO

Citeste si: VIDEO- Alegeri Locale 2020. Primul vot în pandemie: Care sunt regulile impuse de autorități

Citeste si: Doar în România e posibil! Un candidat la primărie a început campania electorală alături de un partid și a terminat-o cu un altul!

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

ŞTIREA INIŢIALĂ- Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Constanţa au luat decizia de a suspenda procesul de votare la Costineşti deoarece în dreptul candidatului Partidului Naţional Liberal nu era sigla acestui partid, ci cea a Pro România. În acest caz urmează să fie retipărite buletinele de vot pentru Primărie, iar abia după ce acestea vor ajunge în secţii va fi reluat procesul electoral.

Citeste si: Cum votezi dacă ești infectat cu noul coronavirus? Nu toți pacienții vor putea vota

Până la oprirea procesului de votare, în secţia de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Costineşti votaseră 11 persoane, iar în cea de la şcoala primară Ion Creangă din Schitu votaseră 7 persoane. În comuna Costineşti sunt 2.767 de alegători.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si