Măsurile impuse anul acesta la alegerile locale sunt vitale atât pentru siguranța alegătorilor, cât și pentru cea a membrilor din secţia de votare.

În acest an nimeni nu va intra în secția de votare fără masca de protecție, care va trebui să acopere atât nasul, cât și gura. Foarte important, cei care nu au vor primi una la intrare.

Cel puțin un metru distanță între votanți

Distanța sociala va trebui respectată atât în afara, cât și în interiorul secției de votare. Așadar, trebuie să existe cel puțin un metru distanța între votanți.

Circuitele de intrare și ieșire vor fi marcate cu săgeți și vor trebuie respectate întocmai. Odată ajunși înăuntru mai întâi vă va fi măsurată temperatura, apoi votul poate începe.

Citeste si: Situație incredibilă la alegeri! Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul Local au același nume de familie, fără să fie rude!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În secțiile de votare nu vor putea intra mai mult de 5 persoane în același timp, iar membrii staff-ului nu pot fi mai multi de 15.

Ar fi de preferat să veniți cu propriul pix

Fiecare alegător își va pune singur cartea de identitate în terminalul electronic care verifică identitatea persoanei și previne votul multiplu. Pentru ca identificarea să fie posibilă trebuie să vă dați masca jos pentru câteva secunde și să păstrați distanța de un metru și jumătate între dvs și membrul comisiei.

Apoi, lăsați buletinul pe masă și vă semnați pe listele electorale, de preferat cu propriul pix.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, recomandare pentru românii care aleg să voteze

Abia apoi veţi primi buletinul de vot și ștampila, care va fi dezinfectată după fiecare utilizare. La final veţi aplica singuri timbrul pe care scrie VOTAT pe spatele cărții de identitate.

Citeste si: Cum arată buletinul de vot la Alegerile Locale 2020 FOTO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si