ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019: Înscrierea alegătorilor din străinătate, prelungită până la 15 septembrie

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Înscrierea alegătorilor din străinătate pentru alegerile prezidenţiale, ca alegători prin corespondenţă sau ca alegători la o secţie de votare, a fost prelungită până la 15 septembrie, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Până joi s-au înregistrat peste 36.000 de alegători pentru votul prin corespondenţă.

R.B., joi 12 septembrie 2019 , 13:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Nelu Barbu a anunţat, joi, la finalul şedinţei de Guvern că s-a adoptat o ordnanţă care modifică unele aspecte din procesul electoral.

Citeste si: Theodor Paleologu este candidatul PMP la alegerile prezidenţiale

”Printre aspectele propuse spre reglementare prin acest proiect de Ordonanţă de Urgenţă se numără stabilirea datei de 15 septembrie 2019, termen limită pentru înregistrare a cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate. Sunt şi alte aspecte propuse spre reglementare prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă. Sunt reglementări privind modul în care sunt desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi locţiitorii acestora, termenele în care se fac aceste numiri, de exemplu, cu 45 de zile înaintea primei zile a votării în străinătate se finalizează această procedură până cel mai târziu cu 15 zile înaintea primei zile a votării în străinătate”, a anunţat, joi, Nelu Barbu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

Citeste si: Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Acesta a precizat că s-au introdus prevederi privind câteva obligaţii pentru preşedintele biroului electoral al secţiei de votare din străinătate, locţiitorul acestuia şi membrii biroului.

Citeste si: VIDEO| Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale: ”Am convingerea că pot câştiga în faţa lui Klaus Iohannis”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

”Mai sunt stabilite şi anumite reguli privind modul în care sunt remunerate caer participă la acest proces din partea biroului electoral din străinătate”, a mai spus Nelu Barbu.

Citeste si: VIDEO | Ultima zi de înscriere pentru românii din diaspora care vor să voteze la prezidențiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

S-au înscris 34.763 de alegători pentru vot la secţia de votare şi 36.724 de alegători pentru votul prin corespondenţă

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, până joi la ora 1.00, s-au înscris 34.763 de alegători pentru vot la secţia de votare şi 36.724 de alegători pentru votul prin corespondenţă.

Pana acum, s-au primit aproape 60.000 de cereri. Prin completarea unui chestionar on-line, romani isi exprimă dorinta de a vota in strainatate si vor fi radiati de pe listele electorale din tara.

Citeste si: Christian Sabbagh, candidat la Președinția României? Răspunsul genial dat de vedeta Kanal D, după ce a fost întrebat de ce nu face precum Cumpănașu

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. La alegerile precedente, in strainatate au fost cozi interminabile in fata sectiilor de votare, iar multi nu au apucat sa voteze.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si