Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Iohannis: Alegeţi cu înţelepciune, cu gândul la viitorul vostru şi al României!

Alegeri prezidențiale 2019. Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis înaintea alegerilor prezidenţiale, câ în 2016, absenteismul a adus la putere PSD, ”cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă”, chemându-i pe români la vot şi sfătuindu-i să aleagă cu înţelepciune, cu gândul la viitorul lor şi al României. ”Împreună vom construi România normală”, spune preşedintele, candidat pentru un nou mandat.

R.B., vineri 08 noiembrie 2019 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Alegeri prezidențiale 2019. ”Începând de astăzi, timp de trei zile, românii din străinătate votează la alegerile prezidenţiale! Dragi români, veniţi la vot pentru că ţara noastră are mare nevoie de fiecare dintre voi, oriunde v-aţi afla. În 2016, absenteismul a adus la putere PSD, cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă, o guvernare împotriva românilor”, afirmă preşedintele Iohannis.

Alegeri prezidențiale 2019

Citeste si: Data alegeri prezidențiale 2019. Totul despre exercitarea votului din data de 10 noiembrie - Azi începe votarea în diaspora

”Alegeţi, aşadar, cu înţelepciune, cu gândul la viitorul vostru şi al României! Împreună vom construi România normală, pe care ne-o dorim cu toţii! Vă aştept la vot!”, transmite Iohannis.

Alegeri prezidențiale 2019. Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale a început în noaptea de joi spre vineri, în Noua Zeelandă şi Australia, dar majoritatea secţiilor de votare se deschid în cursul zilei de vineri. Românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a putea vota, dar şi 835 de secţii de votare, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare.

Alegeri prezidențiale 2019

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Cât costă alegerile

Alegeri prezidențiale 2019. În România, votul la alegerile prezidenţiale are loc duminică, de la ora 7:00.

Citeste si: Autoritatea Electorală: peste 715.000 de români cu drept de vot trăiesc în străinătate. Secțiile de votare de acolo vor fi deschise azi

Alegerile prezidențiale 2019 marchează două premiere: votul românilor din Diasporă prin corespondență și secțiile de votare din străinătate deschise de astăzi.

Românii din Diaspora care s-au înscris până la jumătatea lunii septembrie, pentru a vota prin corespondență, au trimis deja plicurile cu opțiunile lor. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, până în prezent, dintre cei 41.000 de alegători din străinătate care s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă, aproape 35.000 de plicuri au fost validate până la începutul acestei săptămâni. Românii al căror plic nu a ajuns în țară vor fi anunțați, printr-un mail, să se îndrepte spre secțiile de votare, deschise începând de astăzi. 

Alegeri prezidențiale 2019

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Acte de care ai nevoie pentru a vota

Votarea în România începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, anul acesta, votarea în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile, pentru ca toți românii să poată vota. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 și se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea începe la ora locală 7.00 și se încheie la ora locală 21.00. Duminică, programul va fi între 7.00 și 21.00 (ora locală).

Alegeri prezidențiale 2019

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019 - Votul în străinătate începe în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia

Programul de votare se poate extinde până la ora 24.00 dacă mai există alegători în secția de votare sau la rând în afara acesteia. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si