Meteorologii estimează că zilele caniculare vor fi 20, 25, 26 și 27 iunie. 

Vreme călduroasă în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 20 iunie-3 iulie 2022.

Citeste si: Trucuri pentru a folosi aerul condiționat, dar să nu ai un consum mare la factura de energie

„Va fi vreme călduroasă, caniculară în sudul țării, 35 de grade. De asemenea, miercuri și joi, vom avea valori de până la 33 de grade în vest, sud-vest și sudul țării, iar sfârșitul de săptămână, mai ales sâmbătă și duminică, din nou vom avea valori de 34-35 de grade Celsius în bună parte din țară.

Este o vreme mai caldă pentru ultima decadă a lunii iunie în țara noastră, dar cred că trebuie să consemnăm în special durata zilelor în care valorile de temperaturi vor depăși 34-35 de grade și cu cât această durată e una mai lungă, mai mare de 3 zile consecutiv, cu atât și disconfortul termic va fi unul relativ ridicat", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Prognoza pe regiuni

BANAT

În prima săptămână valorile termice vor fi de 30-33 de grade. Cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 20, 25, 26 și 27 iunie.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 20 – 24 iunie de valori cuprinse între 14 și 17 grade, în medie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 22 iunie.

Citeste si: A început sezonul estival. Ce salarii sezoniere găsești pe litoralul românesc

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

CRIŞANA

În prima zi a intervalului media maximelor va fi de 32-33 de grade, apoi va scădea până spre 28 de grade, valoare ce va caracteriza intervalul 21 – 23 iunie. Ulterior, media maximelor va crește spre 34 de grade, în ziua de 25 iunie, apoi vor scădea spre 32 de grade, valoare în jurul căreia în intervalul 27 iunie- 3 iulie variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în 22 iunie, apoi în perioada 25- 28 iunie.

TRANSILVANIA

În intervalul 20- 23 iunie, maximele vor fi cuprinse între 26 și 30 de grade, apoi vremea se va încălzi urmând ca în zilele de 25 și 26 iunie, media maximelor să urce spre 32 de grade. Ulterior zilei de 26 iunie și până la sfârșitul intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de 13-14 grade, în primele nopți, apoi vor scădea spre 8 grade în 22 iunie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în 23 iunie, apoi în intervalul 25 iunie- 3 iulie.

Citeste si: Cod galben de vijelii în trei sferturi din țară. Vezi HARTA de la ANM. Cum e vremea în Capitală

MARAMUREŞ

Pornind de la 32 de grade, în medie în prima zi a intervalului, maximele vor coborî spre 26-27 de grade în perioada 21-23 iunie, apoi vor crește spre 31...32

de grade în perioada 24 -26 iunie. Ulterior zilei de 26 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile vor fi nesemnificative, încât maximele se vor situa în medie în jurul valorii de 30 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mare în intervalul 25 iunie- 3 iulie.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor- radioimpuls.ro

MOLDOVA

Media regională a maximelor va coborî de la 32 de grade în prima zi a intervalului, spre 26 de grade în 22 iunie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media maximelor va atinge din nou 32 de grade în zilele de 25 și 26 iunie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade.  Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 26 – 30 iunie.

Citeste si: Sărbătoare 21 iunie 2022: Ce sfânt este prăznuit în calendarul ortodox?

DOBROGEA

În prima săptămână din interval vremea va fi călduroasă local în zona continentală, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor fi de 26...29 de grade, cu cele mai mici valori în 20, 22 și 23 iunie. Ulterior regimul termic nu va avea variații semnificative și se va menține la medii de 30 de grade.  Temperaturile minime vor fi în creștere treptata până în 26 iunie, de la valori medii de 16 grade până spre 19 grade, iar după această dată, vor fi relativ constante. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în intervalul 23-28 iunie, însă acestea se vor manifesta doar pe suprafețe mici și cu precădere după-amiaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si