Un puternic cutremur a avut loc marţi în Indonezia și a fost urmat de o alertă de tsunami, fapt care a determinat autorităţile să evacueze case şi clădiri, potrivit BBC.

Seismul a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter

Cea mai afectată a fost regiunea East Nusa Tenggara.

Indonezia a emis alertă pentru tsunami după ce cutremurul a avut loc la o adâncime de doar 10 km, în Marea Flores.

Există filmări în care locuitorii oraşului Makassar fug din magazine şi clădiri. Pe lângă asta, un spital şi un hotel au fost evacuate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Explozia care a cutremurat un oraș

Locuitorii au început să fugă de spaimă

„Toţi erau şocaţi. Fugeau din case. Unii erau pregătiţi să fugă pe dealuri”, a spus un localnic pentru BBC Indonezia. El a adăugat că mulţi au revenit la activităţile normale şi că nu există semn de tsunami.

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, iar cel mai grav seism recent care a afectat Indonezia a avut loc pe 26 decembrie 2004.

Cutremurul a înregistrat 9 grade pe scara Richter și un tsunami a lovit coastele mai multor ţări, precum Indonezia, Sri Lanka, India, Maldive şi Thailanda, şi a ucis 225.000 de oameni.

Citeste si: Japonia a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 6,1


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si