Autoritățile britanice și Organizația Mondială a Sănătății au identificat, până acum, 74 de cazuri de hepatită acută severă – care înseamnă o inflamație a ficatului – în rândul copiilor din Marea Britanie.

Număr mare de cazuri 

Sunt 60 de cazuri în Anglia, 11 în Scoția. Când te gândești că, în mod normal, sunt doar 8 cazuri pe an în Scoția, 11 pe lună devine un număr îngrijorător, în acest moment.

Citeste si: Floriile 2022: mesaje, urări şi felicitări pentru această duminică sfântă

De asemenea, oficialii din domeniul sănătății din statul american Alabama au declarat că investighează încă din noiembrie, anul trecut, cazuri similare de hepatită la copii care, anterior, nu prezentau nicio afecțiune medicală.

Cauza ar putea fi prezența unui adenovirus

Apariția acestor cazuri de hepatită acută în rândul copiilor din Statele Unite și Marea Britanie i-au determinat pe oficialii din domeniul sănătății publice să caute cauza și, în mod surprinzător, au aflat că niciuna dintre îmbolnăvirile de până acum nu a fost determinată de prezența unuia dintre virusurile hepatice: A, B, C, D sau E.

Citeste si: O nouă epidemie care s-ar putea să lovească țara. Cât de periculos este virusul Zika

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

9 copii, toți cu vârste mai mici de 10 ani, au fost identificați ca pozitivi la Adenovirusul 41.

Cinci cazuri confirmate sau posibile au fost raportate și în Irlanda, iar trei au fost confirmate în Spania.

Citeste si: 1.602 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, cu 465 mai puţin faţă de ziua anterioară

Experții Organizației Mondiale a Sănătății fac teste suplimentare pentru a depista alte infecții, substanțe chimice sau toxine care ar putea fi o cauză contributivă.

Citeste si: Gest scandalos în Vaslui. Doi tineri s-au filmat în timp ce agresau o fată de 14 ani iar apoi au postat imaginile pe internet

Adenovirusurile sunt o cauză comună a bolilor asemănătoare răcelii și pot provoca conjunctivită și diaree. Foarte rar, virusul a fost implicat în cazuri de hepatită la persoane care au un sistem imunitar slăbit.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si