VIDEO - Alertă medicală în întreaga lume. Cazuri de hepatită severă la copii, fără cauze cunoscute
Autoritățile sanitare din Marea Britanie și Statele Unite investighează cazuri de hepatită severă la copii, care, până în acest moment, au cauze necunoscute. Alerte au fost date și de către Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care nu exclud ca aceste îmbolnăviri să fie asociate cu un adenovirus, pentru că, în niciunul dintre cazuri nu a fost depistat virusul hepatic.

Alertă medicală în întreaga lume. Cazuri de hepatită severă la copii, fără cauze cunoscute
[Sursa foto: PixaBay]In articol:
Autoritățile britanice și Organizația Mondială a Sănătății au identificat, până acum, 74 de cazuri de hepatită acută severă – care înseamnă o inflamație a ficatului – în rândul copiilor din Marea Britanie.
Număr mare de cazuri
Sunt 60 de cazuri în Anglia, 11 în Scoția. Când te gândești că, în mod normal, sunt doar 8 cazuri pe an în Scoția, 11 pe lună devine un număr îngrijorător, în acest moment.
Citeste si: Floriile 2022: mesaje, urări şi felicitări pentru această duminică sfântă
De asemenea, oficialii din domeniul sănătății din statul american Alabama au declarat că investighează încă din noiembrie, anul trecut, cazuri similare de hepatită la copii care, anterior, nu prezentau nicio afecțiune medicală.
Cauza ar putea fi prezența unui adenovirus
Apariția acestor cazuri de hepatită acută în rândul copiilor din Statele Unite și Marea Britanie i-au determinat pe oficialii din domeniul sănătății publice să caute cauza și, în mod surprinzător, au aflat că niciuna dintre îmbolnăvirile de până acum nu a fost determinată de prezența unuia dintre virusurile hepatice: A, B, C, D sau E.
Citeste si: O nouă epidemie care s-ar putea să lovească țara. Cât de periculos este virusul Zika
9 copii, toți cu vârste mai mici de 10 ani, au fost identificați ca pozitivi la Adenovirusul 41.
Cinci cazuri confirmate sau posibile au fost raportate și în Irlanda, iar trei au fost confirmate în Spania.
Citeste si: 1.602 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, cu 465 mai puţin faţă de ziua anterioară
Experții Organizației Mondiale a Sănătății fac teste suplimentare pentru a depista alte infecții, substanțe chimice sau toxine care ar putea fi o cauză contributivă.
Adenovirusurile sunt o cauză comună a bolilor asemănătoare răcelii și pot provoca conjunctivită și diaree. Foarte rar, virusul a fost implicat în cazuri de hepatită la persoane care au un sistem imunitar slăbit.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.