VIDEO - Alertă sanitară în Grecia, după ce a fost depistat un focar de COVID în insula Thassos. Se recomandă purtarea măștii de protecție

Este alarmă sanitară în Grecia, după ce în Insula Thassos a fost depistat un focar de Covid. Autorităţile elene din insula Thassos recomandă purtarea măştii de protecţie în toate locurile aglomerate.

Author: Andreea Albu luni 18 iulie 2022 , 18:46

VIDEO - Alertă sanitară în Grecia, după ce a fost depistat un focar de COVID în insula Thassos. Se recomandă purtarea măștii de protecțieVIDEO - Alertă sanitară în Grecia, după ce a fost depistat un focar de COVID în insula Thassos. Se recomandă purtarea

VIDEO - Alertă sanitară în Grecia, după ce a fost depistat un focar de COVID în insula Thassos. Se recomandă purtarea măștii de protecție

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Masca de protecție revine în Grecia în plin sezon de vacanțe.

În Insula Thassos a fost depistat un focar de Covid, iar autoritățile elene recomandă din nou purtarea măștii de protecție, mai ales în spațiile aglomerate.

Se recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate

Thomas Angelopoulos, directorul Centrului de Sănătăte din Prinos, atrage atenția asurpa focarelor de COVID izbucnite pe insula Thassos, una dintre cele mai aglomerate destinații turistice din Grecia.

Acesta a transmis turiștilor şi localnicilor printr-o postare pe Facebook să poarte masca de protecţie în locurile aglomerate.

Citeste si: Bilanț coronavirus 18 iulie: Crește numărul cazurilor de covid-19 în România

”Dat fiind numărul mare al infectărilor cu care ne confruntăm pe insulă, deși nu este obligatoriu, este recomandat ca oamenii să poarte măști de protecție, mai ales în spațiile aglomerate.

Atenție mare, deoarece virusul este aici și pândește”, a scris Angelopoulos, pe Facebook.

Insula Thassos este ocupată în proporție de 90%

Chiar daca are simptome moderate, varianta Centaurus este mai infecțioasa, atrag atenția specialiștii.

Citeste si: Franța solicită certificat sau test negativ Covid din cauza numărului mare de cazuri. Ce alte țări din Europa au introdus noi restricții

Vestea bună este că, în cazul turiștilor, nu este obligatorie izolarea la locul de cazare. Ei pot călători chiar şi în mijoacele de transport în comun, atât timp cât poartă o mască de protecție.

Citeste si: Cum se manifesta mutația Centaurus a virusului SARS-CoV-2. Noua varianta COVID-19 creează îngrijorare în întreaga lume

Așa cum știm deja, Thasos este una dintre destinațiile turistice grecești preferate de către turiști, și mai cu seamă de către români.

Citeste si: Bilanț Coronavirus, 17 iulie 2022: peste 2.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

În momentul de față, insula Thassos are un grad de ocupare de aproape 90%, totuși, autoritățile de la noi nu se gândesc încă să impună vreun control sanitar al celor care se întorc din vacanţă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si