Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019

Alexandru Cumpănașu, candidat independent la alegerile prezidențiale din noiembrie, s-a făcut cunoscut în urma implicării în ancheta dispariției nepoatei sale Alexandra Măceșanu, tânăra ucisă la Caracal.

duminică 29 septembrie 2019 , 14:51

Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019
Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Alexandru Cumpănaşu se declară ca fiind candidatul anti-sistem.

Citeste si: Cătălin Ivan - candidează la alegerile prezidențiale 2019 din partea Alianţei pentru Demnitate Naţională

Citeste si: Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest, la Cluj-Napoca

Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019
Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019

Alexandru Cumpănașu - Scandalul semnăturilor false

Potrivit Deciziei nr. 24/D/24.09.2019 publicate pe site-ul instituției, Biroul Electoral Central a aprobat înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpănașu pentru alegerile prezidențiale 2019. BEC precizează însă că 39.914 de semnături prezentate de acesta ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă.

„Luând în considerare cele reținute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidații Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Național), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănașu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000, membrii BEC au înțeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menționate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, potrivit unui comunicat de presă al BEC.

Citeste si: Bobby Păunescu, acuzații dure după ce i-a fost respinsă candidatura la prezidențiale! ¨La BEC, nu ne-au lăsat să asistăm la numărătoare¨

Citeste si: Viorel Cataramă e cel mai bogat candidat la alegerile prezidenţiale! Are tablouri şi bijuterii de peste 3 milioane de euro, 20 de terenuri, dar şi un cavou pe care l-a construit când avea 42 de ani!

Citeste si: Klaus Iohannis este primul pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale. Pe ce poziție se situează Premierul Viorica Dăncilă

Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019
Alexandru Cumpănașu - candidat independent la alegerile prezidențiale 2019

Când au loc alegeri prezidențiale 2019

Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Alegeri prezidențiale 2019 - CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si