Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019

Viorel Cataramă, în vârstă de 64 de ani, este un cunoscut om de afaceri, în special drept fondatorul companiei Elvila, imediat după revoluție.

duminică 29 septembrie 2019 , 14:29

Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019
Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Tot în acea perioadă a intrat și în PNL-Aripa Tânără și a devenit secretar de stat la Ministerul Comerțului, în Guvernul condus de Petre Roman.

Viorel Catarama a devenit senator PNL în anul 1996, pentru un mandat. Acesta a avut o relație tensionată cu conducerea partidului, fiind exclus în 2010, dar a revenit ulterior în partid. În anul 2018 a fost din nou exclus din PNL.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest, la Cluj-Napoca

Citeste si: Viorel Cataramă e cel mai bogat candidat la alegerile prezidenţiale! Are tablouri şi bijuterii de peste 3 milioane de euro, 20 de terenuri, dar şi un cavou pe care l-a construit când avea 42 de ani!

Citeste si: Tăriceanu: BEC a decis că Mircea Diaconu nu are dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare. Doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru? Când sapă groapa altuia, "orice om să-i fie frică"

Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019
Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale

Viorel Catarama a vrut să candideze și la alegerile prezidențiale din 2014, însă a renunțat

Viorel Cataramă a fost primul candidat care a depus listele de semnături de la susținători, însă în primă fază, BEC i-a respins candidatura. Motivul invocat a fost faptul că aproape jumătate dintre acestea prezentau elemente comune, respectiv 94.170 din 230.341.

Contestația lui Viorel Cataramă a fost admisă de Curtea Constituțională

Contestația lui Viorel Cataramă a fost admisă de Curtea Constituțională, care a cerut înregistrarea condidaturii.

”Ar trebui ca BEC să facă plângeri penale și pentru candidații PNL, PSD și USR pentru că și ei au probleme cu semnăturile. BEC face plângeri penale doar pentru unii, ceea ce demonstrează că face jocuri politice în continuare. Dacă se va mai rosti numele meu după ce am fost validat candidat la președinție o să fac și eu plângeri penale la rândul meu, pentru discreditare. Cer tuturor să mă lase în pace și să nu mai fiu denigrat pentru un subiect care nu mai este de actualitate cel puțin pentru mine. Decizia CCR este absolut firească (…) Eu am respectat legea, BEC a violat legea”, a declarat Viorel Cataramă marți.

Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019
Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală

Când au loc alegeri prezidențiale 2019

Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019 sondaj. Cine se află pe locul întâi în cursa pentru Cotroceni

Citeste si: Alexandru Cumpănaşu îi datorează 300.000 de euro unui prezentator de televiziune! Trebuie să îi dea banii lui Alex Ferariu până în 2022!

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019 sondaje. Klaus Iohannis conduce detaşat, în timp ce bătălia se ține pentru locul 2

Alegeri prezidențiale 2019 - CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si