Este doliu în lumea medicală. Celebrul doctor a pierdut lupta cu viața

Lumea medicală este îngenuncheată de durere. Alexandru Oproiu creatorul școlii românești de gastroenterologie a murit. Medicul avea 90 de ani.

Author: Georgiana Balaban luni 16 noiembrie 2020 , 10:34

alexandru oproiu a murit
Doliu în lumea medicală. Alexandru Oproiu a murit.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Oproiu a murit. Vestea a venit ca un trăznet, chiar de pe rețelele de socializare. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, a anunțat decesul celebrului doctor. Jinga a adresat doar cuvinte de laudă pentru reatorul școlii românești de gastroenterologie.

„Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat in Eternitate! Îi adresăm un Pios Omagiu plin de Recunoștință, pentru activitatea Medicală și Didactică!”, a scris el pe Facebook.

Cine a fost Ioan-Alexandru Oproiu

Creatorul școlii, Ioan-Alexandru Oproiu s-a născut pe data de 1 decembrie 1930, în comuna Glăvile-Piteșteana, județul Vâlcea. În anul 1956 a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila- București și a încercat din răsputeri să-și îndeplinească visele pe care le avea încă din copilărie.

Citeste si: Un medic de familie, găsit mort în cabinetul său. Era infectat cu Covid-19

Citeste si: Un tânăr de 15 ani ar fi murit din cauza unei neglijențe medicale, la Brașov

Alexandru Oproiu a fost președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie și membru în Societatea Americană și Franceză de Gastroenterologie. Doctorul a profesat până la vârsta de 89 de ani.

alexandru oproiu a murit
Medicul Alexandru Oproiu.[Sursa foto: google]

Oamenii care au interacționat cu celebrul medic au rămas șocați după dispariția acestuia. Pe rețelele de socializare curg în lanț mesaje de condoleanțe și pline de tristețe la adresa lui Alexandru Oproiu. Invitat în multe emisiuni de-a lungul anilor, celebrul profesor a vorbit adesea despre stilul de viață echilibrat și sănătos, fapt pentru care a profesat până la vârsta de 89 de ani.

„Regret enorm această pierdere. Am doar satisfacția realizării unor emisiuni memorabile cu domnul profesor #Oproiu. Dumnezeu să-l odihnească! Mult bine a făcut!”, a transmis Radu Tudor pe Facebook. Jurnalistul regretă moartea renumitului profesor.

Oproiu a fost directorul spitalului Fundeni pentru 22 de ani. Regretatul medic a fost și secretar de stat in Ministerul Sănătății. De asemenea Alexandru Oproiu este fondatorul Agendei Medicale, publicația care an de an ține la curent românii cu evoluția bolilor și a tratamentelor. De 60 de ani conducea colectivul ce editează această publicație importantă.

 gastroenterologie
Creatorul școlii de gastroenterologie, Ioan-Alexandru Oproiu.[Sursa foto: google]

Pe data de 1 decembrie 2020, profesorul împlinea vârsta de 90 de ani. „De-a lungul impecabilei sale cariere, în peste 60 de ani de meserie practicată cu mare succes și dăruire, a vindecat sute de mii de români de afecțiuni gastroenterologice grave și foarte grave”, a mai adăugat jurnalistul pe blogul său personal.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si