Care sunt motivele pentru care românii sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor

Unii adulți din România mor infectați cu COVID-19 și nu sunt înregistrați ca având alte boli grave. Aceste persoane apar în bilanțurile zilnice prezentate oficial și sunt trecute ca neavând alte complicații. Expertul în sănătate publică, Ioana Stăncel, a explicat la Digi24 care sunt cele trei situații în urma cărora se poate ajunge la decesul adulților aparent sănătoși.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 14 noiembrie 2020 , 18:09

romania morti de covid coronavirus
Care sunt motivele pentru care românii sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor[Sursa foto: businessmagazin.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ioana Stăncel a explicat și ce înseamnă "aparent sănătos",  în contextul în care, în România, numărul celor care își verifică starea de sănătate constant este redus.

"Virusul, de la început și-a arătat un polimorfism privind diferite sisteme pe care le atacă și prin diferite efecte care pot duce la manifestări diferite.

Există trei motive pentru care adulții aparent sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor 

Sunt trei situații pentru care adulții aparent sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor. În primul rând, virusul se manifestă în furtuna antinflamatorie, care duce a manifestările violente care nu mai răspund la tratament. Sau, oamenii ajung prea târziu la spital, iar schemele terapeutice nu mai sunt eficiente. Chiar dacă se aplică tot ce este eficient ca tratament în această boală, persoana nu răspunde.

În al doilea rând, trebuie avut în vedere că în cazul unei mari părți a adulților aparent sănătoși, s upravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale.

Citeste si: Are sau nu coronavirus actrița Draga Olteanu Matei. Un medic din Iași rupe tăcerea

Citeste si: Agenţia Europeană pentru Medicamente mizează pe un vaccin distribuit din ianuarie

Afecțiunile adulților există, chiar dacă nu sunt diagnosticate

Chiar dacă nu sunt diagnosticate, aceste afecțiuni există și, pe acest teren, infecția are alte forme de manifestare, astfel că pacientul răspunde mult mai greu la tratament.

Apoi, mai sunt adulții sănătoși care cred că nu li se poate întâmpla nimic, cei care tratează cu indiferență manifestările sau le pun pe seama altor afecțiuni și ajung prea târziu la tratament", a spus la Digi24 Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si