Conform lui Alexandru Rafila, copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiţi de prezentarea certificatului verde electronic. Medicul a anunțat că nu există asemenea recomandări ale Comisiei Europene pentru această categorie de vârstă. „Nici nu este posibilă vaccinarea copiilor sub 12 ani”, a afirmat deputatul PSD Alexandru Rafila.

Citeste si: Un nou centru de vaccinare drive-thru se deschide sâmbăta viitoare pe Transalpina. Programul oficial, chiar aici

Oficialul a zis, luni, într-o conferinţă de presă, că sunt câteva lucruri în neregulă legate de modul cum vor fi utilizate aceste certificate.

Ce a transmis Alexandru Rafila

„Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă apropo de modul în care va fi utilizat acest certificat verde şi vă spun acest lucru pentru că recomandări ale Comisiei Europene sau practica din ţările europene nu este respectată, în sensul că nu există nicio precizare referitoare la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiţi de prezentarea acestora certificate sau lucrurile legate de testare pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii”, a declarat Rafila.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila, anunț important referitor la circulația virusurilor din toamna aceasta: ”Ar putea circula mai intens”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

alexandru-rafila-a-anuntat-cine-este-scutit-de-a-prezenta-certificatele-verzi-despre-ce-categorie-de-romani-este-vorba
Declarații Alexandru Rafila.[Sursa foto: Facebook]


Medicul a mărturisit că în țara noastră nici nu ar putea testa copiii sub 12 ani deoarece nu are această capacitate.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: S-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei..

„O familie, părinţii sunt vaccinaţi, au un certificat verde, vor să meargă copilul lor la cofetărie sau vor să meargă la un film sau vor să meargă să vadă un spectacol de teatru pentru copii, nu pot face acest lucru decât dacă copilul lor este testat ori lucrul ăsta gândiţi-vă că

sunt vreo aproape două milioane de copii în această situaţie, ar însemna să putem să îi testăm de trei ori pe săptămână, deci cam 5-6 milioane de teste săptămânal, în condiţiile în care în momentul de faţă numărul de teste care se face săptămânal la nivel naţional pentru toate categoriile e de vreo 350.000”, a precizat Rafila.

Citeste si: Alexandru Rafila dă verdictul în cazul numărului mare de infectări cu COVID-19: ”S-a spus că am învins pandemia”

Alexandru Rafila a anunțat că aceste scăpări ale hotărârii Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie corectate de îndată şi nu trebuie restricţionat accesul copiilor la diverse activităţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si