Rafila a anunțat că militează pentru principiul de a nu fi politizată campania de vaccinare şi pandemia. De asemenea, el a declarat că PSD-ul propune o coaliţie pentru relansarea României care să cuprindă reprezentanţi ai asociaţiilor patronale şi profesionale şi ai autorităţilor locale.

„Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată de niciun fel, să ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, încât să adere la această campanie de vaccinare.

PSD propune o coaliţie pentru relansarea României, mă refer la o coaliţie la care să adere reprezentanţi ai diferitelor tipuri de autorităţi locale, începând cu comune, oraşe, consilii judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale, pentru că interesul este comun. Politizarea este greşită. Am auzit- trebuie un apel pentru primarii PNL, de exemplu- mi se pare nefiresc, pentru că oamenii din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor dintr-o localitate sau alta, trebuie să beneficieze de vaccinare şi cred că o astfel de coaliţie ar putea să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populaţie” , a declarat Alexandru Rafila miercuri la Parlament.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important despre evoluția numărului de cazuri COVID-19 în România

Medicul Rafila a menționat faptul că toți oamenii încearcă acum să revină la viața pe care o aveau înainte de pandemie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultim moment: peste câte zile scade presiunea la ATI

Ce a transmis social-democratul Alexandru Rafila

„Ne dorim cu toţi să putem să călătorim, să putem să accesăm serviciile de sănătate, persoanele vârstnice cu boli cronice au nevoie de serviciile de sănătate, pentru că timp de un an accesul a fost foarte limitat.

Lucrul ăsta s-a şi observat în momentul în care la final anului trecut am avut cea mai amare rată de mortalitate de după cel de-al Doilea Război Mondial. Evident, copiii trebuie să înveţe, trebuie să socializeze, trebuie să se dezvolte normal şi cred că sunt suficiente argumente încât să existe un efort naţional pentru atingerea acestui obiectiv. Eu, ca om de sănătate, acum şi ca reprezentant al PSD, militez pentru un principiu- să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorităţi. Lucrul ăsta s-a şi întâmplat, din nefericire, în perioada anterioară”, a completat Rafila.

Citeste si: Alexandru Rafila: "Restricţiile nu sunt productive pentru că lumea le va ocoli"

alexandru rafila despre campania de vaccinare coronavirus
Declarații - Alexandru Rafila.[Sursa foto: Facebook]

Deputatul PSD a explicat că autoritățile ar putea adapta campania de vaccinare. Acest lucru ar fi posibil în contextul în care numărul persoanelor interesate de vaccinare scade, chiar dacă numărul dozelor de vaccin este mai mare.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum explică Selly apariția lui Andrew Tate pe scena festivalului Beach, please!: "Nu cerem niciodată o listă nominală a invitaților pe care un artist îi are pe scenă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Situație incredibilă! Alexandru Rafila ia în calcul varianta de a deveni premierul României: ”Nu e un scop în viață, e vorba de o situație dificilă”

„Aş vrea să sugereze autorităţilor să adapteze campania de vaccinare momentului actual când, în mod evident, numărul celor interesaţi scade rapid, numărul vaccinurilor disponibile este tot mai mare şi centrele de vaccinare trebuie să fie foarte la îndemână populaţiei în această perioadă. În mediul rural absolut obligatoriu trebuie găsită o soluţie de colaborare cu autorităţile locale, iar aceste centre mobile de vaccinare care se intenţionează să fie trimise trebuie să ajungă acolo când situaţia e pregătită la nivelul fiecărei comune. Trebuie să existe o peridiocitate fixă pentru ca aceste centre de vaccinare să fie cunoscute de locuitori, pe deoparte, şi în parteneriat sau fără, dar de obicei în parteneriat cu medicii de familie, cred că se pot obţine bune rezultate în mediul rural. O altă sugestie e încurajarea agenţilor economici din zona serviciilor de alimentaţie publică să îşi vaccineze personalul, să îi consilieze încât toţi angajaţii, dacă se poate, sau majoritatea să fie vaccinaţi. Astfel de unităţi ar putea să fie promovate ca unităţi care oferă servicii de diverse naturi sau de alimentaţie publică fără risc pentru cei care intră în aceste unităţi. Cred că este o foarte bună posibilitate ca acest lucru să se întâmple”, a precizat Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si