Alexandru Rafila, a anunțat un nou studiu de amploare în România pentru depistarea noului coronavirus

Anunț de ultimă oră făcut de reprezentantul României la OMS Alexandru Rafila.

K.B., miercuri 27 mai 2020 , 18:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Referitor la imunizarea de masă, prof. dr. Rafila spune că ”Noi cunoaștem această boală doar de patru luni, așa că nu putem să facem predicții. Comparația este făcută cu alte coronavirusuri care produc infecții banale în sezonul rece și care nu produc o imunitate de lungă durată. Se încearcă o extrapolare a studiilor despre alte coronavirusuri la acest nou organism apărut.”

Citeste si: Tăriceanu, amendat cu 2.000 de lei de către CNCD pentru că folosit termenul „Führer” la adresa preşedintelui Iohannis

În legătură cu anunțul președintelui Klaus Iohannis care a declarat că suntem într-o zonă de platou, prof. Rafila a declarat că rata de transmisie s-a redus. „Un platou mai confortabil din punct de vedere epidemiologic, pentru că am redus transmisibilitatea. Am avut o medie de 320 de cazuri/zi timp de câteva săptămâni, acum avem o medie de 200 de cazuri/zi, poate chiar sub această valoare, după data de 15 mai.

Citeste si: Trump ameninţă să ”închidă” reţele de socializare după ce Twitter îi semnalează două tweeturi ”înşelătoare”

Pare stabilizată situația. O ușoară creștere a cazurilor din Terapie Intensivă, acest lucru trebuie foarte bine monitorizat pentru că formele grave pot să devină importante din punct de vedere procentual”, a comentat Rafila.

„După 1 iunie, o să asistăm la o restabilire, cel puțin în interiorul Uniunii Europene, a liberei circulații a persoanelor și a mărfurilor.”, a mai spus reprezetantul OMS în legătură cu reluarea zborurilor.

O să existe un studiu relevant pentru regiunile de dezvoltare ale României, inclusiv București-Ilfov. Va include circa 30.000 de persoane și se va face cu cele mai avansate metode de diagnostic, cu o foartă bună specificitate.

Citeste si: Guvernul a aprobat alocarea a 600 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de carantină

Nu se fac din sânge, ci din ser prelevat de la pacienți, e o metodă puțin mai complicată, dar utilizată în toate statele care au făcut astfel de studii.”, a declarat medicul, potrivit Antena3.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si